Δείτε εδώ την αποκλειστική μας συνεργασία

Συνεχίζεται η διαπραγμάτευση για τον ν. Κατσέλη

Ολοκληρώθηκε η σύσκεψη κυβέρνησης-τραπεζιτών στο Μέγαρο Μαξίμου για το διάδοχο σχήμα του ν. Κατσέλη. Για σημαντική πρόοδο και «πολύ καλό κλίμα» μιλούν κυβερνητικές πηγές. Την επόμενη εβδομάδα πρέπει να ληφθούν αποφάσεις.

Συνεχίζεται η διαπραγμάτευση για τον ν. Κατσέλη

Ολοκληρώθηκε το βράδυ της Δευτέρας η συνάντηση υπό τον πρωθυπουργό με τους τραπεζίτες με στόχο την εξεύρεση της βέλτιστης λύσης για το σχήμα που θα διαδεχτεί τον νόμο Κατσέλη. Όπως μεταφέρουν κυβερνητικές πηγές «προχώρησαν οι συζητήσεις σε πολύ καλό κλίμα και έγινε σημαντική πρόοδος».

Εντός της ερχόμενης εβδομάδας, κατά τις ίδιες πληροφορίες, θα προχωρήσουν οι συζητήσεις ώστε να έχουμε την τελική συμφωνία επί της πρότασης για το διάδοχο σχήμα προστασίας για την α' κατοικία.

Η εξεύρεση λύσης για το συγκεκριμένο θέμα είναι κομβική για την θετική έκθεση των θεσμών και την εκταμίευση των κερδών από τα ελληνικά ομόλογα (SMP και AMFAs) στο Eurogroup του Μαρτίου. Παράλληλα η παράταση που είχε δοθεί στον ν. Κατσέλη λήγει τέλη Φεβρουαρίου. 

Σήμερα μετά το Eurogroup ο Κλάους Ρέγκλινγκ επανέλαβε ότι η βάση για την εκταμίευση των κερδών από τα SMP και τα ANFA είναι η έκθεση της Κομισιόν. Αυτή θα εξεταστεί στην επόμενη συνεδρίαση (Μάρτιο). Είναι ανοικτά κάποια θέματα αλλά η Ελλάδα έχει μερικές εβδομάδες να δουλέψει σε αυτά μέχρι να γίνει η έκθεση (τέλη Φεβρουαρίου). Τα ανοικτά θέματα είναι γνωστά και ξέρουμε ότι οι αρχές δουλεύουν πολύ σκληρά. «θα πρέπει να περιμένουμε έως τότε», σημείωσε.

Ο ίδιος τόνισε ότι το ποσό είναι σχεδόν ένα δισεκατομμύριο ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v