Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επ. Ανταγωνισμού: Πρόστιμα και αποκλεισμός από Δημόσια Εργα σε εργολάβους

Παραδόθηκε το πόρισμα στις κατασκευαστικές που δεν είχαν προχωρήσει σε διευθέτηση στην υπόθεση των συμπράξεων σε Δημόσια Εργα. Δημιουργείται σοβαρό ζήτημα σε όσες δεν μπήκαν στον συμβιβασμό και τώρα τιμωρήθηκαν με πρόστιμα.

Επ. Ανταγωνισμού: Πρόστιμα και αποκλεισμός από Δημόσια Εργα σε εργολάβους

Γνωστοποιήθηκε χθες στους εμπλεκόμενους το πόρισμα της Επιτροπής Ανταγωνισμού για τους διαγωνισμούς δημοσίων έργων για τις τεχνικές εταιρείες που δεν είχαν προχωρήσει σε διευθέτηση της υπόθεσης των συμπράξεων με την ανεξάρτητη αρχή.

Η διοίκηση της Επιτροπής Ανταγωνισμού επέβαλε, σύμφωνα με πληροφορίες, βαρύ πρόστιμο σε γνωστό ισπανικό κατασκευαστικό όμιλο, αλλά και μικρότερα πρόστιμα σε εγχώριες και ξένες εργοληπτικές επιχειρήσεις. Ομως, πολλοί διεθνείς όμιλοι πέτυχαν να μην τους επιβληθούν κυρώσεις, σε αντίθεση με τις ελληνικές τεχνικές εταιρείες, οι οποίες προχώρησαν σε συμβιβασμό, καταβάλλοντας πρόστιμα δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ.

Η απόφαση της Επιτροπής Ανταγωνισμού δημιουργεί, σύμφωνα με στελέχη του κατασκευαστικού κλάδου, σοβαρό ζήτημα σε τεχνικές εταιρείες που δεν μπήκαν στον συμβιβασμό και τώρα τιμωρήθηκαν με πρόστιμα. Οι συγκεκριμένες εταιρείες βρίσκονται πλέον αντιμέτωπες με το ενδεχόμενο πολυετούς (μέχρι και τρία χρόνια) αποκλεισμού από τη διεκδίκηση δημοσίων έργων στην Ελλάδα ή άλλου.

Βεβαίως οι συγκεκριμένες τεχνικές εταιρείες θα προσφύγουν κατά της απόφασης της Επιτροπής, αλλά και σ’ αυτή την περίπτωση ενδέχεται να βρεθούν αντιμέτωπες με αποκλεισμό από τα δημόσια έργα, μέχρι να τελεσιδικίσουν οι υποθέσεις τους στα δικαστήρια.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v