Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στο Λονδίνο η Εφη Αχτσιόγλου

Η υπουργός θα μιλήσει σε εκδηλώσεις του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης και του London School of Economics and Political Science (LSE).

Στο Λονδίνο η Εφη Αχτσιόγλου

Το Ηνωμένο Βασίλειο επισκέπτεται η Υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Έφη Αχτσιόγλου, προσκεκλημένη του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης και του London School of Economics and Political Science (LSE), προκειμένου να μιλήσει σε εκδηλώσεις στα δυο πανεπιστήμια με αντικείμενο τις σύγχρονες προκλήσεις στην προστασία των εργατικών δικαιωμάτων.

Σήμερα Τετάρτη, 20 Μαρτίου, η κ. Αχτσιόγλου θα μιλήσει σε εκδήλωση- συζήτηση με τον κ. Νικ. Κουντούρη, καθηγητή Εργατικού Δικαίου στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, με τίτλο “Τα δικαιώματα των εργαζομένων στην Ελλάδα μετά το τέλος της λιτότητας”, υπό τον συντονισμό της κ. Catherine Redgwell, καθηγήτριας Δημόσιου Διεθνούς Δικαίου στο ίδιο Πανεπιστήμιο.

Η Υπουργός θα μιλήσει για τις νομοθετικές πρωτοβουλίες για την ενίσχυση των εργασιακών δικαιωμάτων στην Ελλάδα, τόσο κατά τη διάρκεια του προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής όσο και μετά τη λήξη του, για τις εμπειρίες της διαπραγμάτευσης αλλά και για τις προκλήσεις της ανάληψης θέσεων ευθύνης από γυναίκες.

Την Παρασκευή, 22 Μαρτίου, η κ. Αχτσιόγλου θα μιλήσει σε εκδήλωση που διοργανώνει το London School of Economics and Political Science (LSE) με τίτλο “Ένα νέο μοντέλο για την ελληνική αγορά εργασίας», με τη συμμετοχή του αναπληρωτή καθηγητή Πολιτικής Οικονομίας στο LSE, κ. Βασίλη Μοναστηριώτη.

Η Υπουργός θα παρουσιάσει τα βήματα που έχουν γίνει για την επαναρρύθμιση της αγοράς εργασίας στην Ελλάδα, με ιδιαίτερη αναφορά στην επαναφορά των βασικών αρχών των συλλογικών διαπραγματεύσεων, την αύξηση του κατώτατου μισθού, αλλά και τις παρεμβάσεις για τη μείωση της ανεργίας και την καταπολέμηση της αδήλωτης εργασίας. Τα ζητήματα θα αναλυθούν υπό το πρίσμα των προκλήσεων που τίθενται για τα εργατικά και κοινωνικά δικαιώματα στην ΕΕ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v