Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στο δρόμο προς τη Βουλή η προστασία της α' κατοικίας

Αμεσα θα προχωρήσει η κυβέρνηση στην κατάθεση του νομοθετήματος στην ελληνική Βουλή παρά το ότι χθες δεν επιτεύχθηκε συμφωνία στο Eurogroup. Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι βασικές ρυθμίσεις είναι αυτές που είχαν συμφωνηθεί με τους δανειστές.

Στο δρόμο προς τη Βουλή η προστασία της α κατοικίας

Κατατίθεται άμεσα, σύμφωνα με πληροφορίες, στη Βουλή η ρύθμιση για την πρώτη κατοικία. Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι βασικές ρυθμίσεις είναι αυτές που είχαν συμφωνηθεί με τους δανειστές, με μόνη πιθανή αλλαγή τη μείωση του ορίου της αντικειμενικής αξίας της περιουσίας όσων έχουν επιχειρηματικά δάνεια με προστασία της α' κατοικίας. 

Υπενθυμίζεται ότι χθες ολοκληρώθηκε η συζήτηση του EwG για το διάδοχο σχήμα του νόμου Κατσέλη και σε αυτή υπήρξε, όπως μετέδωσε το Euro2day.gr, «πρόοδος αλλά όχι συμφωνία». Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, παραμένουν οι ενστάσεις επί της ελληνικής πρότασης καθώς για άλλη μια φορά επισημάνθηκε το γεγονός ότι το θέμα δεν είναι πολιτικό, αλλά σχετίζεται άμεσα με τους ισολογισμούς των τραπεζών και την αποφυγή δυσάρεστων εξελίξεων στον κλάδο.

Η κυβέρνηση ωστόσο προχωρά στην κατάθεση του νομοθετήματος με στόχο οι εναπομείνασες διαφορές να γεφυρωθούν τις επόμενες ημέρες και πριν το άτυπο Eurogroup της 5ης Απριλίου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v