Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ξεκινούν οι πρώτοι διαγωνισμοί πώλησης διαμερισμάτων από ΕΤΑΔ

Οι ημερομηνίες των 35 ηλεκτρονικών διαγωνισμών θα αποφασιστούν τη Δευτέρα, με βάση το ενδιαφέρον που θα εκδηλωθεί για τα ακίνητα. Πωλείται ολόκληρο συγκρότημα κατοικιών στην Καλλιθέα.

Ξεκινούν οι πρώτοι διαγωνισμοί πώλησης διαμερισμάτων από ΕΤΑΔ

Την προσεχή Δευτέρα, και ανάλογα με το ενδιαφέρον που θα εκδηλωθεί, θα καθοριστούν οι ημερομηνίες των ηλεκτρονικών διαγωνισμών, μέσω της πλατφόρμας e-publicrealestate.gr, για την πώληση των πρώτων από τα δεκάδες διαμερίσματα που πρόκειται να πωλήσει η Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤΑΔ).

Στο πρώτο κύμα περιλαμβάνονται περίπου 50 διαμερίσματα ή επαγγελματικοί χώροι, κυρίως στην Αθήνα, με τις ημερομηνίες των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών να αποφασίζονται, όπως αναφέρθηκε, τη Δευτέρα από την αρμόδια Γενική Διεύθυνση Αξιοποίησης Ακινήτων της ΕΤΑΔ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, εντός των ημερών αναμένεται να αναρτηθούν στην πλατφόρμα e-publicrealestate και οι διαγωνισμοί για την πολυετή παραχώρηση δύο Ξενία, πρόσθετων τουριστικών περιπτέρων καθώς και ενός Χώρου Εγκατάστασης Υποστήριξης (ΧΕΥ) στο «δακτυλίδι» της Λεωφόρου Κηφισίας, κοντά στο Μέγαρο του ΟTΕ. Μεταξύ αυτών περιλαμβάνεται διαγωνισμός για τη μίσθωση του πετρόκτιστου Τουριστικού Περιπτέρου Πικιώνη στους Δελφούς, που κατασκευάστηκε το 1959 σε σχέδια του Πέτρου Πικιώνη, και του Τουριστικού Περιπτέρου Κασταλλίας, εντός του αρχαιολογικού χώρου των Δελφών.

Στους πρώτους διαγωνισμούς πώλησης διαμερισμάτων (και κάποιων επαγγελματικών χώρων) της ΕΤΑΔ περιλαμβάνεται και πολυώροφο κτίριο με 23 διαμερίσματα, δώμα και υπόγειο, με θέα στην Ακρόπολη, σε απόσταση 2 λεπτών από τον ηλεκτρικό σταθμό του ΗΣΑΠ στην Καλλιθέα (Μαλέα 5), που είναι μερικώς μισθωμένο.

Περιλαμβάνονται, επίσης, οκτώ διαμερίσματα σε τετραώροφη πολυκατοικία στο Μαρούσι επί της οδού Μιλτιάδου 16 και Ρόδου (από 60 τετραγωνικά μέτρα έως 109 τετραγωνικά μέτρα) καθώς και δύο καταστήματα στην ίδια πολυκατοικία. Στον κατάλογο έχει ενταχθεί και ισόγειο διαμέρισμα 47 τ.μ. στη Νεάπολη (Α. Λόντου και Μεσολογγίου 2), διαμέρισμα τρίτου ορόφου και 68 τ.μ. στην οδό Δεινοκράτους 68, διαμέρισμα στην Κυψέλη (Ωλένου 11 και Πρεσπών, 3ου ορόφου, επιφάνειας 42 τ.μ.), ρετιρέ 47 τ.μ. επίσης στην Κυψέλη (Τήνου 50), καθώς επίσης και διαμερίσματα σε Αγία Σοφία και Χαριλάου στη Θεσσαλονίκη.

Οπως έχει γράψει το Euro2day.gr, στο πρώτο κύμα των ώριμων ακινήτων που πρόκειται να πωλήσει η ΕΤΑΔ περιλαμβάνονται περίπου 150 ιδιοκτησίες (για την ακρίβεια, 138) ανά την Ελλάδα. Στο ίδιο χαρτοφυλάκιο περιλαμβάνονται και τουλάχιστον 15 ακίνητα που γειτνιάζουν με μεγάλες τουριστικές μονάδες ανά την Ελλάδα και πιθανώς μπορούν να πωληθούν στις τελευταίες με άμεσο έσοδο για την εταιρεία που ελέγχεται πλέον από το υπερταμείο (ΕΕΣΥΠ ΑΕ).

Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για ακίνητα που μπορούν να πωληθούν από 800.000 ευρώ μέχρι και 2 εκατ. ευρώ και για ορισμένα από αυτά έχουν ήδη εκδηλώσει ενδιαφέρον οι γειτονικές ξενοδοχειακές μονάδες. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, ενδιαφέρον έχει εκδηλωθεί και από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ) για τη συμμετοχή της σε σχέδιο αξιοποίησης κρατικών ακινήτων που φιλοξενούν γεωθερμικά πεδία.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v