Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Προχωρά ο διαγωνισμός για τα έργα στα «Αστέρια» Γλυφάδας

Την επόμενη χρονιά αναμένεται να ξεκινήσει η επένδυση για το τουριστικό συγκρότημα στην έκταση των 285 στρεμμάτων. Σε εξέλιξη η πρώτη φάση.

Προχωρά ο διαγωνισμός για τα έργα στα «Αστέρια» Γλυφάδας

Με τη μεταφορά των καταστημάτων που λειτουργούν σήμερα στα «Αστέρια» της Γλυφάδας σε άλλο σημείο θα ξεκινήσουν τα έργα ανάπτυξης του τουριστικού συγκροτήματος από την Grivalia Hospitality. Ο διαγωνισμός για τα συγκεκριμένα έργα βρίσκεται σε εξέλιξη, ενώ προς το τέλος του έτους θα πραγματοποιηθεί και ο δεύτερος διαγωνισμός για την επιλογή της τεχνικής εταιρείας που θα κατασκευάσει το πολυτελές ξενοδοχείο των 400 κλινών στην έκταση των 285 στρεμμάτων.

Το επενδυτικό σχέδιο της Grivalia Hospitality, που σήμερα ελέγχεται κατά 25% από την Grivalia ΑΕEΑΠ η οποία συγχωνεύεται με τη Eurobank, προβλέπει την κατασκευή ξενοδοχείου πέντε αστέρων, 400 κλινών, πολυτελών κατοικιών, χώρων εστίασης και κέντρων διασκέδασης. Οπως έχει δηλώσει στο παρελθόν ο διευθύνων σύμβουλος της Grivalia Γιώργος Χρυσικός, η κάλυψη θα είναι μικρότερη του 1% της έκτασης και θα προσεγγίσει τiw 28.000 τετραγωνικά μέτρα.

Ο ίδιος υποστήριξε την Παρασκευή, στο περιθώριο της έκτακτης γενικής συνέλευσης της Grivalia κατά την οποία εγκρίθηκε η συγχώνευση με τη Eurobank, πως οι εργασίες για τη μεταφορά των υφιστάμενων καταστημάτων θα ξεκινήσουν άμεσα, προκειμένου να είναι έτοιμοι οι νέοι χώροι μέχρι το τέλος της φετινής τουριστικής περιόδου. Σημειώνεται πως η εταιρεία ελέγχει το 80% της «Ναυσικά ΑΕ» που διαχειρίζεται τα «Αστέρια», ενώ ο όμιλος Παπαθεοχάρη έχει διατηρήσει το υπόλοιπο 20%.

Μετά την απορρόφηση της Grivalia, η Eurobank θα βρεθεί με το 25% της Grivalia Hospitality, η οποία με έδρα το Λουξεμβούργο ελέγχει αξιόλογο χαρτοφυλάκιο στον χώρο των ξενοδοχείων και του τουρισμού. Εκτός από τα «Αστέρια» της Γλυφάδας, στο χαρτοφυλάκιο της Grivalia Hospitality έχουν ενταχθεί και το πολυτελές ξενοδοχείο Amanzoe στo Πόρτο Χέλι (το 85% αποκτήθηκε τον Αύγουστο του 2018), η ξενοδοχειακή μονάδα «Meli Palace» στα Μάλια της Κρήτης με δυναμικότητα 158 δωματίων σε οικόπεδο 104 στρεμμάτων καθώς και το διατηρητέο κτίριο του 1926, που στέγαζε το ιστορικό εστιατόριο «Όλυμπος Νάουσα» στη Θεσσαλονίκη, που μετατρέπεται (οι εργασίες είναι σε εξέλιξη) σε boutique ξενοδοχείο.

Εκτός από το Amanzoe, η Grivalia Hospitality είχε αποκτήσει από την Dolphin Capital Investors και το 60% της εταιρείας που ελέγχει το νησί Pearl Island στον Παναμά, στο οποίο επίσης προγραμματίζει τουριστική επένδυση. Ηδη έχει υπογραφεί συμφωνία με την ξενοδοχειακή αλυσίδα Marriott και έχουν ξεκινήσει τα έργα κατασκευής τουριστικού συγκροτήματος, με στόχο ολοκλήρωσης το τέλος του 2019.

Η τύχη των συγκεκριμένων επενδύσεων συνδέεται, πάντως, με τις αποφάσεις και των άλλων μετόχων της Grivalia Hospitality, το 50% της οποίας ελέγχεται από τη βρετανική M&G Investments (ανεξάρτητο βραχίονα επενδύσεων του ομίλου της Prudential), ενώ το 25% από την ασφαλιστική εταιρεία Eurolife.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v