Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η διαδοχή στις οικογενειακές επιχειρήσεις στο επίκεντρο συνεδρίου της ΕΕΔΕ

Κύριος ομιλητής στην εκδήλωση ήταν ο Δρ Χρήστος Γεωργίου, Διευθυντής Τεκμηρίωσης και Μελετών του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος.

Η διαδοχή στις οικογενειακές επιχειρήσεις στο επίκεντρο συνεδρίου της ΕΕΔΕ

Οι οικογενειακές επιχειρήσεις βρίσκονται ουσιαστικά σε κάθε κλάδο της παγκόσμιας οικονομίας. Είναι η πιο κοινή μορφή επιχειρηματικής οντότητας στον κόσμο και η διαδοχή στην διοίκηση των οικογενειακών επιχειρήσεων ήταν και το θέμα εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε στη κατάμεστη βιβλιοθήκη Bissell του ΑCT, – American College of Thessaloniki, την Τρίτη 9 Απριλίου.

Την εσπερίδα συνδιοργάνωσαν ο Τομέας Ανάπτυξης Γυναικών Μάνατζερ & Επιχειρηματιών (ΤΟΓΜΕ) και το Ελληνικό Ινστιτούτο Μάρκετινγκ (EIM) του Τμήματος Μακεδονίας της Ελληνικής Εταιρίας Διοικήσεως Επιχειρήσεων (ΕΕΔΕ) σε συνεργασία με το Κέντρο Επιχειρηματικότητας του ACT – The American College of Thessaloniki.

Κύριος ομιλητής στην εκδήλωση ήταν ο Δρ Χρήστος Γεωργίου, Διευθυντής Τεκμηρίωσης και Μελετών του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος. Αναφέρθηκε στη σύνθεση της ιδιοκτησίας, της διαχείρισης και της οικογένειας που δημιουργούν μια πολυπλοκότητα που απαιτεί ειδικές γνώσεις και δεξιότητες για να γίνουν κατανοητές και να είναι η διαχείριση τους αποτελεσματική. Τόνισε ότι όταν οι επιχειρηματίες αφήσουν τα θέματα της διαδοχής να τα λύσει η ζωή, τότε οι λύσεις που δίνονται είναι συνήθως πολύ επώδυνες.

Υπό τον συντονισμό της κας Σίλιας Χριστοφιλοπούλου, Partner, HR Advisor – HR Partners οι επιχειρηματίες κ. Κώστας Παπαδόπουλος Χατζάκος, Αναπληρωτής Οικονομικός Διευθυντής, MEΒΓΑΛ ΑΒΕΕ, η κα Μαρία Χούτου, Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος, XOYTOS CATERING AE και η κα Μαρία Σπανού, Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος, ΣΠΑΝΟΣ ΑΒΕΕΤ μοιράστηκαν τις εμπειρίες και απόψεις τους, για τη διαδικασία διαδοχής, την εξοικείωση τους με το επιχειρηματικό περιβάλλον από πολύ νεαρή ηλικία και τις ισορροπίες μεταξύ εργασίας και οικογένειας.

Ο κ. Δημήτρης Σαμαράς, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος, ΣΑΜΑΡΑΣ & ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ στην ομιλία του επισήμανε ότι όταν δεν προκύπτει μέσα από την οικογένεια η διαδοχή , τότε τα παιδιά πρέπει να μάθουν να είναι καλοί μέτοχοι.

Στο δεύτερο μέρος της εκδήλωσης πήρε το λόγο η κα Κατερίνα Πολυζώη, Διευθύντρια KPMG Σύμβουλοι, Οικογενειακές Επιχειρήσεις και αναφέρθηκε στο στρατηγικό συνδυασμό του οικογενειακού και επιχειρηματικού κύκλου ζωής καταλήγοντας και στους άξονες οι οποίοι προκύπτουν από τους ξεχωριστούς προβληματικούς τομείς που εντοπίζονται στην διαδικασία διαδοχής σε οικογενειακές επιχειρήσεις.

Η εκδήλωση συνεχίσθηκε με συζήτηση στρογγυλής τράπεζας μεταξύ των επιχειρηματιών πρώτης και δεύτερης γενιάς: κα Στέλλα Ντόκα της DOCAAE, κ. Μάνου Βόσμανδρου, Marketing Director, SMILE cosmetics AE, κ. Δημήτρη Αδαμίδη, της ΑΔΑΜΙΔΗΣ ΑΕ, κ. Σάββα Τσιρώνη, Ιδρυτή και Μετόχου της ΑΝΕΜΗ ΑΕ, κ. Θάνου Τσιρώνη, Προέδρου Δ.Σ., ΑΝΕΜΗ ΑΕ. Τον συντονισμό είχε η Δημοσιογράφος κα Βιργινία Δημαρέση, FOCUSFM, ATLASTV και οι επιχειρηματίες μοιράστηκαν τις εμπειρίες τους
Τους προσκεκλημένους καλωσόρισαν, στην έναρξη της εκδήλωσης, η κα Μαρία Διαλυνά, Πρόεδρος της Ομάδας Διοίκησης ΕΙΜ Τμήματος Μακεδονίας της ΕΕΔΕ, η κα Εβίτα Γκαντίνα Πρόεδρος της Ομάδας Διοίκησης ΤΟΓΜΕ Τμήματος Μακεδονίας της ΕΕΔΕ. Εκ μέρους της Διοίκησης της ΕΕΔΕ, ο Πρόεδρος Δ.Ε. Τμήματος Μακεδονίας ΕΕΔΕ Δρ Απόστολος Αιγυπτιάδης και o Διευθυντής του Κέντρου Επιχειρηματικότητας του ACT, κ. Γιώργος Κόκκας.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v