Παρεμβάσεις στον οικισμό Ρομά Αγίας Σοφίας του Δήμου Δέλτα

Αφορούν στα δίκτυα ύδρευσης, αποχέτευσης και όμβριων υδάτων καθώς και έργα ηλεκτροδότησης, φωτισμού, βελτίωσης οδοποιίας και σήμανσης που ξεπερνούν τα 4,5 εκατ. ευρώ.

Παρεμβάσεις στον οικισμό Ρομά Αγίας Σοφίας του Δήμου Δέλτα

Την υλοποίηση άμεσων και επειγουσών παρεμβάσεων βελτίωσης των συνθηκών διαβίωσης στον οικισμό Ρομά Αγίας Σοφίας του Δήμου Δέλτα, συνολικού προϋπολογισμού 11,1 εκατ. ευρώ, προωθεί η Αναπληρώτρια Υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θεανώ Φωτίου.

Οπως σημειώνεται στην υπουργική ανακοίνωση, με τη σύμφωνη γνώμη της Ειδικής Γραμματείας Κοινωνικής Ένταξης των Ρομά και έπειτα από πολύμηνες διαπραγματεύσεις με τον Δήμο Δέλτα, επισπεύδονται έργα αποκατάστασης των υποδομών, με στόχο να υπάρξει συνολική λύση στα χρόνια προβλήματα διαβίωσης αλλά και κοινωνικού αποκλεισμού, περιθωριοποίησης και ρατσισμού που παρατηρούνται.

Προβλέπονται, μεταξύ άλλων, παρεμβάσεις στα δίκτυα ύδρευσης, αποχέτευσης και όμβριων υδάτων ύψους 6,5 εκατ. ευρώ, καθώς και έργα ηλεκτροδότησης, φωτισμού, βελτίωσης οδοποιίας και σήμανσης που ξεπερνούν τα 4,5 εκατ. ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v