Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Απάντηση Αχτσιόγλου σε Βρούτση για ωράριο εργασίας και 13η σύνταξη

Η υπουργός Εργασίας σημείωσε στην Ολομέλεια για την 13η σύνταξη πως “η τροπολογία που καταθέτουμε είναι μια ρύθμιση που ενισχύει ευλόγως, σταθερά και σε μόνιμη βάση τα εισοδήματα των συνταξιούχων, από τώρα και σε όλη τους τη ζωή”.

Απάντηση Αχτσιόγλου σε Βρούτση για ωράριο εργασίας και 13η σύνταξη

“Σύγκρουση” μεταξύ κυβέρνησης και Νέας Δημοκρατίας εξακολουθεί να προκαλεί το ωράριο εργασίας. Η υπουργός Εργασίας Εφη Αχτσιόγλου, σε συνομιλία με κοινοβουλευτικούς συντάκτες, απάντησε στα όσα είχε πει νωρίτερα ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Βρούτσης (πως έχει περάσει από το υπουργείο σύμβαση στον τουρισμό για επταήμερη εργασία).

Ειδικότερα η Έφη Αχτσιόγλου σημείωσε ότι το υπουργείο δεν μπορεί να παρέμβει στο περιεχόμενο συλλογικών συμβάσεων, καθώς θα ήταν αντισυνταγματικό. Όπως είπε αυτό που κάνει το υπουργείο είναι να στέλνει το ΣΕΠΕ και να επιβάλλονται πρόστιμα για παραβίαση της εργατικής νομοθεσίας η οποία υπέρκειται των συλλογικών διαπραγματεύσεων.

Όσον αφορά στη “13η σύνταξη” η υπουργός Εργασίας σημείωσε στην Ολομέλεια πως “η τροπολογία που καταθέτουμε είναι μια ρύθμιση που ενισχύει ευλόγως, σταθερά και σε μόνιμη βάση τα εισοδήματα των συνταξιούχων, από τώρα και σε όλη τους τη ζωή”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v