Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στις 24 Μαΐου η 2η δόση του επιδόματος παιδιού

Ως τις 17 Μαΐου καλούνται οι δυνητικοί δικαιούχοι να υποβάλουν την αίτηση Α21 για το επίδομα παιδιού, υπενθυμίζει ο ΟΠΕΚΑ. Το επίδομα θα υπολογίζεται με βάση τα εισοδήματα του φορολογικού έτους 2018.

Στις 24 Μαΐου η 2η δόση του επιδόματος παιδιού

Στις 24 Μαΐου θα καταβληθεί στους δικαιούχους η δεύτερη διμηνιαία δόση του 2019 για το επίδομα παιδιού. Ο Οργανισμός Προνοιακών Επιδομάτων & Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΟΠΕΚΑ) υπενθυμίζει πως η πλατφόρμα υποβολής της σχετικής αίτησης Α21 δεν θα δέχεται νέες αιτήσεις για λίγα 24ωρα και πως οι δυνητικοί δικαιούχοι θα πρέπει να προχωρήσουν στην υποβολή αιτήματος μέχρι τις 17 Μαΐου. Σημειώνεται πως η αίτηση υποβάλλεται άπαξ.

Επειδή το επίδομα του 2019 θα υπολογιστεί με βάση το εισόδημα του φορολογικού έτους 2018 και προκειμένου οι δικαιούχοι να γνωρίζουν το σωστό ποσό του επιδόματός τους αλλά και προς αποφυγή σώρευσης αχρεωστήτως καταβληθέντων ποσών, ο ΟΠΕΚΑ καλεί όλους να σπεύσουν να υποβάλουν τη φορολογική τους δήλωση για το τρέχον έτος, ώστε αυτή να εκκαθαριστεί εγκαίρως και να λάβουν το ακριβές ποσό του επιδόματος που δικαιούνται.

Μετά την υποβολή της φορολογικής δήλωσης τρέχοντος έτους ή τροποποιητική αυτής, το ποσό του επιδόματος επανυπολογίζεται αυτόματα με βάση το εισόδημα και δεν απαιτείται υποβολή εκ νέου αίτησης Α21, προσθέτει ο οργανισμός.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v