Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ολο και πιο πίσω τα «πωλητήρια» για ΕΛ.ΠΕ-ΔΕΠΑ Εμπορίας

Νέες αλλαγές από το ΤΑΙΠΕΔ στα πλάνα ιδιωτικοποίησης των δύο ενεργειακών ΔΕΚΟ. Η προεκλογική περίοδος, καθοριστικός παράγοντας για τις εκκινήσεις των διαγωνισμών. Αρχές Ιουνίου η πρόσκληση για τη ΔΕΠΑ Εμπορίας, μετά τις εθνικές εκλογές οι αποφάσεις για τα ΕΛ.ΠΕ.

Ολο και πιο πίσω τα «πωλητήρια» για ΕΛ.ΠΕ-ΔΕΠΑ Εμπορίας

Για μετά και τις εθνικές εκλογές του Οκτωβρίου μετατίθενται οι αποφάσεις για την τύχη της αποκρατικοποίησης των Ελληνικών Πετρελαίων, ενώ για τη ΔΕΠΑ Εμπορίας η πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος τοποθετείται χρονικά για το τέλος Μαΐου με αρχές Ιουνίου.

Αυτό αναφέρουν έγκυρες πηγές του Euro2day.gr, που είναι σε θέση να γνωρίζουν τις κινήσεις των αρμόδιων παραγόντων γύρω από τα θέματα των συγκεκριμένων αποκρατικοποιήσεων του ΤΑΙΠΕΔ.

Σχετικά με τα ΕΛ.ΠΕ, σύμφωνα με πληροφορίες, όλα δείχνουν ότι οι μέτοχοι δεν φαίνονται να... βιάζονται και κατά πάσα πιθανότητα οι αποφάσεις για το μέλλον της εταιρείας μετά το ναυάγιο της αποκρατικοποίησης οδηγούνται μετά τις εκλογές του Οκτωβρίου. Στο μεταξύ, το καλοκαίρι, το Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων θα τρέξει «εναλλακτικά σενάρια» για την αξιοποίηση του πωλούμενου μεριδίου.

Άρα, η μετοχική σύνθεση της εισηγμένης δεν αλλάζει άμεσα.

Δρόμο έχει μπροστά της και η πώληση του 50% συν μίας μετοχής της ΔΕΠΑ Εμπορίας. Πηγές θέλουν η συγκεκριμένη ιδιωτικοποίηση, αν και ήταν να ξεκινήσει από τον περασμένο Απρίλιο, μετατέθηκε στο πρώτο δεκαπενθήμερο του Μαΐου, για να τοποθετηθεί νέο χρονοδιάγραμμα ανάμεσα στο δεύτερο δεκαπενθήμερο του μήνα με αρχές Ιουνίου. Πληροφορίες θέλουν δύο να είναι οι μεγάλες εκκρεμότητες για τη συγκεκριμένη αποκρατικοποίηση:

* Η πρώτη έχει να κάνει με τη στάση των Ελληνικών Πετρελαίων. Η εισηγμένη, ως γνωστόν, ελέγχει το 35% της ΔΕΠΑ Εμπορίας και αναμένει την αποσαφήνιση όρων προκειμένου να λάβει την οριστική απόφαση συμμετοχής ή μη στον διαγωνισμό πώλησης της εταιρείας.

* Επιπλέον, οι καθυστερήσεις στην κατανομή των περίπου 170 εργολαβικών εργαζομένων στις θυγατρικές της ΔΕΠΑ οδηγούν πιο πέρα τη δημοσίευση της πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος.

Πάντως, όπως σημειώνουν αρμόδιοι παράγοντες, η εποχή εκκίνησης της διαγωνιστικής διαδικασίας της ΔΕΠΑ Εμπορίας δεν είναι και η ιδανικότερη, με δεδομένη τη διστακτικότητα που επιδεικνύουν πάντα οι υποψήφιοι επενδυτές, μεσούσης της προεκλογικής περιόδου.

Χρήστος Κολώνας [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v