Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Από τα ακίνητα το 8% των φορολογικών εσόδων στην Ελλάδα

Την τέταρτη υψηλότερη επίδοση όσον αφορά στη συνεισφορά των φόρων ακινήτων στα συνολικά έσοδα της Εφορίας εμφανίζει η Ελλάδα. Πρωταθλήτρια η Βρετανία, στον αντίποδα η Εσθονία.

Από τα ακίνητα το 8% των φορολογικών εσόδων στην Ελλάδα

Η Ελλάδα είναι η τέταρτη χώρα στην Ευρώπη όσον αφορά στη συμμετοχή των φόρων ακίνητης περιουσίας στη συνολική φορολόγηση, σύμφωνα με ανάλυση του Tax Foundation.

Συγκεκριμένα οι διάφορες επιβαρύνσεις στην ακίνητη περιουσία αντιστοιχούσαν το 2017 στο 8,1% των συνολικών φορολογικών εσόδων στη χώρα μας, με τη Βρετανία να βρίσκεται στην κορυφή της σχετικής κατάταξης με ποσοστό 12,6%. Δεύτερη είναι η Γαλλία με 9,5% και τρίτη η Ισπανία με 7,5%, ενώ μετά την Ελλάδα, την πρώτη πεντάδα συμπληρώνει το Βέλγιο με ποσοστό 7,9%.

Στον αντίποδα βρίσκεται η Εσθονία όπου η επιβάρυνση της ακίνητης περιουσίας αντιστοιχεί μόλις στο 0,7% των συνολικών φορολογικών εσόδων, ενώ ακολουθούν Αυστρία, Λιθουανία και Σλοβακία με 1,3%.

Το Tax Foundation σημειώνει πως στη φορολόγηση της ακίνητης περιουσίας συμπεριλαμβάνει τους ετήσιους φόρους που επιβάλλονται σε κτίρια και οικόπεδα, καθώς και τη φορολόγηση δωρεών, γονικών παροχών, κληρονομιάς και μεταβιβάσεων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v