Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Απορρίφθηκαν τα ασφαλιστικά μέτρα της Εθνικής για ΛΕΠΕΤΕ

Σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας, θα καταβληθούν στους λογαριασμούς των δικαιούχων οι συντάξεις και αναδρομικά έξι μηνών.

Απορρίφθηκαν τα ασφαλιστικά μέτρα της Εθνικής για ΛΕΠΕΤΕ

Απορρίφθηκε η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων της Εθνικής και σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας, οι συντάξεις και τα αναδρομικά έξι μηνών θα καταβληθούν στους λογαριασμούς των 15.850 συνταξιούχων του πρώην ΛΕΠΕΤΕ. 

Η σχετική απόφαση του ΣτΕ αναμενόταν να εκδοθεί νωρίτερα, ωστόσο υπήρξε εμπλοκή δικηγορικών γραφείων που ζήτησαν να καταγραφεί και το δικό τους σκεπτικό στη διαδικασία.

Να σημειωθεί ότι η προθεσμία που προέβλεπε η υπουργική απόφαση για την καταβολή από πλευράς της ΕΤΕ των 36 εκατ. ευρώ στο ΕΤΕΑΕΠ έληξε την περασμένη Παρασκευή 28 Ιουνίου.

Η ίδια απόφαση Πετρόπουλου προέβλεπε ότι η μη καταβολή του ποσού θα είχε ως αποτέλεσμα την αδυναμία λήψης ασφαλιστικής ενημερότητας από την τράπεζα.

Στόχος του υπουργείου είναι τα ποσά να καταβληθούν στους δικαιούχους μαζί με τις υπόλοιπες πληρωμές επικουρικών συντάξεων του ΕΤΕΑΕΠ, αύριο 2 Ιουλίου.

Σε κάθε περίπτωση, οι συνταξιούχοι μπορούν στο site του ΕΤΕΑΕΠ να πληροφορηθούν, χρησιμοποιώντας τους κωδικούς του ΤΑXIS, το ακριβές ποσό που τους αναλογεί μετά τον νέο υπολογισμό τόσο για τη σύνταξη όσο και για τα αναδρομικά.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v