Προχωρά η ανάπλαση των Προσφυγικών της Λεωφ. Αλεξάνδρας

Σε εννέα μήνες ολοκληρώθηκαν οι μελέτες και τα τεύχη δημοπράτησης και δόθηκαν οι εγκρίσεις για να προχωρήσει η ανάπλαση των οκτώ προσφυγικών πολυκατοικιών.

Προχωρά η ανάπλαση των Προσφυγικών της Λεωφ. Αλεξάνδρας

Το σύνολο των απαραίτητων υλικών για την άμεση δημοπράτηση των οκτώ Προσφυγικών Πολυκατοικιών της Λεωφόρου Αλεξάνδρας προωθήθηκε από την "Ανάπλαση Αθήνας Α.Ε." προς την Περιφέρεια Αττικής.

Πρόκειται για το σύνολο των οριστικών μελετών και μελετών εφαρμογής (αρχιτεκτονικές, στατικές, ηλεκτρομηχανολογικές), των τευχών δημοπράτησης όπως και των απαιτούμενων εγκρίσεων οι οποίες έχουν δοθεί από το Κεντρικό Συμβούλιο Νεοτέρων Μνημείων του ΥΠΠΟΑ και την Υπηρεσία Δόμησης του Δήμου Αθηναίων. Ταυτόχρονα η "Ανάπλαση Αθήνας Α.Ε." εξασφάλισε μέσω του ΠΔΕ και με πρωτοβουλία των εποπτευόντων υπουργών Αλ. Φλαμπουράρη και Χρ. Σπίρτζη τον αρχικό προϋπολογισμό 10.000.000 ευρώ, τα οποία έχουν ήδη διατεθεί για αυτό τον σκοπό.

Οι μελέτες, τα τεύχη δημοπράτησης και οι εγκρίσεις εξασφαλίστηκαν με συντονισμό της "Ανάπλασης Αθήνας Α.Ε." και της Περιφέρειας Αττικής στον χρόνο-ρεκόρ των εννέα μηνών.

Για το διατηρητέο ιστορικό προσφυγικό συγκρότημα προβλέπονται οι χρήσεις κατοικίας για τους διαμένοντες ιδιοκτήτες, κοινωνικής κατοικίας για ευάλωτες ομάδες, ξενώνα συνοδών ασθενών του Νοσοκομείου "Άγιος Σάββας" και Μουσείου Προσφυγικής Μνήμης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v