Επίσκεψη Κ. Καραμανλή στο κέντρο ελέγχου και το αμαξοστάσιο της ΣΤΑΣΥ

Το κέντρο ελέγχου λειτουργίας του μετρό στο Σύνταγμα και το αμαξοστάσιο τροχαίου υλικού στα Σεπόλια επισκέφτηκε σήμερα ο υπουργός Μεταφορών και Υποδομών Κ. Καραμανλής. Οι καλοκαιρινές άδειες επιτείνουν τα προβλήματα με τα δρομολόγια.

Επίσκεψη Κ. Καραμανλή στο κέντρο ελέγχου και το αμαξοστάσιο της ΣΤΑΣΥ

Τα σοβαρά προβλήματα με τη λειτουργία του μετρό και του ηλεκτρικού σιδηροδρόμου, τα δρομολόγια του οποίου γίνονται ολοένα και πιο αραιά, με αποτέλεσμα να ταλαιπωρούνται οι επιβάτες, προκάλεσαν την παρέμβαση του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών Κ. Καραμανλή. Η κατάσταση με τη συχνότητα των δρομολογίων είναι δυσάρεστη εδώ και μήνες, αλλά έγινε ακόμα πιο δυσάρεστη με την εφαρμογή του θερινού προγράμματος.

Σήμερα ο κ. Καραμανλής, ο υφυπουργός Μεταφορών Γιάννης Κεφαλογιάννης και ο Γενικός Γραμματέας Μεταφορών Νίκος Σταθόπουλος επισκέφτηκαν το Κέντρο Ελέγχου Λειτουργίας του μετρό στο Σύνταγμα, όπου ενημερώθηκαν για τις συνθήκες καθημερινής λειτουργίας των συρμών. Στη συνάντηση παρευρέθηκαν και ενημέρωσαν τον υπουργό οι υπεύθυνοι των κέντρων λειτουργίας της γραμμής 1 (ΗΣΑΠ) και του ΤΡΑΜ.

Στη συνέχεια μετέβησαν στο Αμαξοστάσιο Τροχαίου Υλικού στα Σεπόλια και σε σύσκεψη εργασίας ενημερώθηκαν -μεταξύ άλλων- σχετικά με την έλλειψη ανταλλακτικών, τα προβλήματα της διαθεσιμότητας συρμών και γενικότερα για τη συντήρηση του τροχαίου υλικού, αιτίες που προκαλούν σημαντικές καθυστερήσεις στα δρομολόγια του Μετρό.  Ο κ. Καραμανλής ζήτησε να δημιουργηθεί ένα μόνιμο σύστημα αναφοράς, ώστε το υπουργείο να αντιμετωπίσει τα προβλήματα -εν αναμονή μάλιστα της αυξημένης κίνησης από Σεπτέμβριο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v