Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Χατζηδάκης: Η ΔΕΗ χρειάζεται άμεσα 750 εκατ. ευρώ

Μέτρα άμεσης ενίσχυσης της ρευστότητας ύψους 750 εκατ. ευρώ πρέπει να ληφθούν για τη ΔΕΗ, υποστηρίζει ο υπουργός. Αναγγέλλει νέο διαγωνισμό για τα ΕΛ.ΠΕ και ιδιωτικοποιήσεις της εμπορίας και διανομής της ΔΕΠΑ.

Χατζηδάκης: Η ΔΕΗ χρειάζεται άμεσα 750 εκατ. ευρώ

Ποσό ύψους 750 εκατ. ευρώ πρέπει να βρεθεί για τη ΔΕΗ προκειμένου να ενισχυθεί άμεσα η ρευστότητα της. Αυτό υποστηρίζει με συνέντευξη του στην εφημερίδα «Τα Νέα» ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστής Χατζηδάκης, ο οποίος τονίζει ότι αναζητούνται με διάφορους τρόπους.

Ο ίδιος υπαινίσσεται την ανάγκη εξασφάλισης αυτού του ποσού μέχρι τις 24 Σεπτεμβρίου: «Το σχέδιο διάσωσης της ΔΕΗ, πέραν των μέτρων εξυγίανσης, περιλαμβάνει μέτρα άμεσης ενίσχυσης της ρευστότητάς της. Ένας πρώτος κρίσιμος σταθμός είναι η 24η Σεπτεμβρίου, όταν θα βγει η νέα έκθεση της Ernst & Young για τη βιωσιμότητα της επιχείρησης και στην οποία επιδιώκουμε να αποτυπωθεί η αναστροφή των αρνητικών προοπτικών της προηγούμενης έκθεσης του Απριλίου. Από την ενημέρωση που έχω μέχρι στιγμής, το ποσό που πρέπει να βρεθεί με διαφόρους τρόπους είναι περίπου 750 εκατ. ευρώ», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Ο Κωστής Χατζηδάκης αναφορικά με τα μέτρα αντικατάστασης των ΝΟΜΕ, για τις οποίες έχει αναγγείλει την κατάργηση τους σημειώνει ότι πρόθεση της κυβέρνησης είναι να περάσει «το ταχύτερο σε μια απελευθερωμένη αγορά ενέργειας, το λεγόμενο target model, την πολιτική δηλαδή της ΕΕ».

Εξάλλου, ο υπουργός ΠΕΝ με τη συνέντευξη του αναγγέλλει την ιδιωτικοποίηση χωρίς καθυστερήσεις της εμπορίας και της διανομή φυσικού αερίου της ΔΕΠΑ, ενώ για την ιδιωτικοποίηση των ΕΛ.ΠΕ μιλά για νέο διαγωνισμό, με τον οδικό του χάρτη να καθορίζεται σε συνεννόηση με το ΤΑΙΠΕΔ και τη νέα διοίκηση της εταιρίας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v