Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πιτσιλής: Αυστηροποίηση ποινών σε όσους ασκούν βία κατά ελεγκτών της ΑΑΔΕ

«Αυταπατάται όποιος πιστεύει ότι με την βία θα αποθαρρύνει τα στελέχη μας, από το να ασκήσουν τα καθήκοντά τους.Το μόνο που πετυχαίνει ένα τέτοιο άτομο είναι να πολλαπλασιάζει τις δυσμενείς συνέπειες για τον ίδιο», τόνισε ο διοικητής της ΑΑΔΕ.

Πιτσιλής: Αυστηροποίηση ποινών σε όσους ασκούν βία κατά ελεγκτών της ΑΑΔΕ

Αυστηροποίηση των ποινών και επιβολή υψηλών διοικητικών προστίμων σε όσους θα ασκούν βία κατά στελεχών της ΑΑΔΕ, που θα πραγματοποιούν τους απαραίτητους και νόμιμους ελέγχους θα εισηγηθεί τις επόμενες ημέρες, ο διοικητής της ΑΑΔΕ, Γιώργος Πιτσιλής, που επισκέφθηκε την πρωτεύουσα της Μαγνησίας και είχε συνάντηση και με τον τραυματισμένο ελεγκτή της ΔΟΥ Βόλου, ο οποίος δέχθηκε αναίτια επίθεση το βράδυ της Πέμπτης την ώρα του καθήκοντος μέσα σε κατάστημα εστίασης στον Πλατανιά του Νοτίου Πηλίου.

Ο τραυματίας ελεγκτής -εφοριακός περιέγραψε στον κ.Πιτσιλή πώς ακριβώς συνέβη το περιστατικό και πώς τον τραυμάτισε ο σύζυγος της ιδιοκτήτριας του καταστήματος όταν διαπιστώθηκαν οι φορολογικές παραβάσεις, με αποτέλεσμα από τα χτυπήματα να προκληθεί κάταγμα στο αριστερό χέρι.

Οπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο διοικητής της ΑΑΔΕ είπε προς ελεγκτή υπάλληλο (που είναι και πρόεδρος των εφοριακών υπαλλήλων Μαγνησίας) ότι η υπηρεσία είναι στο πλευρό του και πως θα του παρασχεθεί κάθε δυνατή βοήθεια για την αποκατάσταση της υγείας του.

Παρούσα στην επίσκεψη Πιτσιλή ήταν και η γυναίκα ελεγκτής που γλύτωσε την επίθεση με καρέκλα την τελευταία στιγμή και δήλωσε ότι "τίποτα δεν προμήνυε τέτοια εξέλιξη στον έλεγχο που κάναμε, αφού ήταν ίσως ο πιο ήσυχος έλεγχος που έχουμε κάνει. Μας έδωσε η κόρη της ιδιοκτήτριας του καταστήματος ό,τι ζητήσαμε, μέχρι την στιγμή που εμφανίσθηκε αιφνιδιαστικά ο σύζυγος της ιδιοκτήτριας.Μας προστάτευσαν και μας γλύτωσαν από τα χειρότερα, η κοπέλα, ο σύζυγός της και οι υπόλοιποι".

Παράλληλα ο διοικητής της ΑΑΔΕ Γιώργος Πιτσιλής ακούγοντας αναλυτικά τα περί του συμβάντος στον Πλατανιά του Νοτίου Πηλίου δήλωσε ότι "αυταπατάται όποιος πιστεύει ότι με την βία θα αποθαρρύνει τα στελέχη μας, από το να ασκήσουν τα καθήκοντά τους.Το μόνο που πετυχαίνει ένα τέτοιο άτομο είναι να πολλαπλασιάζει τις δυσμενείς συνέπειες για τον ίδιο.Τις επόμενες ημέρες θα δώσουμε στον υπουργό τις εισηγήσεις μας για την αυστηροποίηση των ποινών για όσους ασκούν βία,επειδή μπορεί να πιστεύουν ότι έτσι θα αποφύγουν τις υποχρεώσεις τους".

Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι για τις τρεις αποδείξεις που έλειπαν κατά τον έλεγχο στο συγκεκριμένο κατάστημα στον Πλατανιά, δεν προβλεπόταν πρόστιμο παρά μόνο 250 ευρώ, ενώ τώρα μετά τα όσα συνέβησαν προβλέπεται και σφράγισμα του καταστήματος ακόμη και ένα μήνα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v