Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Συγκρατημένη η Moody’s για τις προοπτικές της 3D εκτύπωσης

Η τρισδιάστατη εκτύπωση θα διευρύνει τα έσοδα των εταιρειών όμως αυτό θα γίνει σε βάθος χρόνου, εκτιμά ο οίκος αξιολόγησης.

Συγκρατημένη η Moody’s για τις προοπτικές της 3D εκτύπωσης

Η τρισδιάσταση εκτύπωση δεν είναι σήμερα έτοιμη για χρήση σε ευρείας κλίμακας εφαρμογές εκτιμά σε ανάλυσή της η Moody’s και προσθέτει πως η συγκεκριμένη τεχνολογία δεν είναι σε θέση να ανταγωνιστεί υφιστάμενες διαδικασίες στον τομέα της παραγωγής.

Η Moody’s σημειώνει πως έχει μεν αναπτυχθεί δυναμική όσον αφορά τις επενδύσεις στον τομέα της 3D εκτύπωσης, ωστόσο προσθέτει πως όσοι αισιοδοξούν για ταχεία ανάπτυξη της εν λόγω τεχνολογίας και υιοθέτησή της στην παραγωγή θα πρέπει να περιμένουν αρκετά χρόνια ακόμα. Η τρισδιάστατη εκτύπωση έχει δείξει σημαντικά πλεονεκτήματα, όπως η ταχεία δημιουργία πρωτοτύπων ή η κατασκευή πολύπλοκων εξαρτημάτων, ωστόσο δεν μπορεί να ανταγωνιστεί σημερινές τεχνικές στη μαζική παραγωγή.

Ωστόσο. σε βάθος χρόνου, οι επιχειρήσεις που επενδύουν στη χρήση της 3D εκτύπωσης θα δουν τα κέρδη τους να βελτιώνονται μαζί με το μερίδιο αγοράς τους. Οι επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον τομέα των οπτικών ειδών και των ειδών υπόδησης αναμένεται να εκμεταλλευτούν ταχύτερα από άλλους κλάδους τα πλεονεκτήματα της τρισδιάστατης εκτύπωσης, ενώ άλλοι τομείς που αναμένεται να ωφεληθούν είναι  η αεροναυπηγική και η κατασκευή ιατρικού εξοπλισμού, σχολιάζει η Moody’s.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v