Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κάλεσμα Eurobank σε 35.000 δανειολήπτες με α' κατοικία

Με SMS και επιστολές, η τράπεζα ενημερώνει τις 35.000 πελάτες της που έχουν δάνειο με εγγύηση πρώτη κατοικία να αξιοποιήσουν το πλαίσιο προστασίας. Θετική η πρώτη ανταπόκριση.

Κάλεσμα Eurobank σε 35.000 δανειολήπτες με α κατοικία

Ενημερωτικές επαφές με πελάτες της που μπορούν να ενταχθούν στο πλαίσιο προστασίας της α' κατοικίας ξεκίνησε η Eurobank. Η επικοινωνία γίνεται είτε με sms είτε με επιστολές και σύμφωνα με αρμόδιο στέλεχος, η τράπεζα θα ειδοποιήσει και τις 35.000 πελάτες της που έχουν δάνειο με εγγύηση πρώτη κατοικία.

Με την επικοινωνία αυτή ενημερώνει τους πελάτες ότι πληρούν τις προϋποθέσεις του Νόμου 4605 και μπορούν να υποβάλουν αίτημα ένταξής τους ή εφόσον θέλουν να επισκεφθούν ένα κατάστημα Eurobank, όπου εξειδικευμένο στέλεχος της τράπεζας θα τους βοηθήσει στην ολοκλήρωση και υποβολή της αίτησής τους

Για την εξυπηρέτηση των δανειοληπτών δημιουργήθηκε εξειδικευμένη τηλεφωνική γραμμή υποστήριξης (Help Desk), ενώ η τράπεζα θα επικοινωνήσει εκ νέου με όσους πελάτες της έχουν ξεκινήσει τη διαδικασία της αίτησης, χωρίς όμως να την ολοκληρώσουν, προκειμένου να τους προσφέρει τυχόν βοήθεια που ενδεχομένως χρειάζονται για την υποβολή της.

Σύμφωνα με πηγές της τράπεζας, τα πρώτα μηνύματα από την έναρξη της πρωτοβουλίας ενημέρωσης είναι ενθαρρυντικά. Ένα ποσοστό 60%-70% των πελατών της δηλώνει ότι θα προχωρήσει σε υποβολή αιτήματος ένταξης στο Νόμο, που σε μεγάλο βαθμό επιβεβαιώνεται από τα στοιχεία της ηλεκτρονικής πλατφόρμας.

Ενδεικτικά:

Στις 26/8/2019 είχαν εισέλθει στην ηλεκτρονική πλατφόρμα 76.000 χρήστες και είχαν ξεκινήσει διαδικασία αίτησης 16.000 χρήστες, ενώ στις 9/9/2019 οι χρήστες ανέρχονται σε 99.000 και τη διαδικασία αίτησης έχουν ξεκινήσει 20.000.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v