Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τζ. Ράις: Ανέκαθεν το ΔΝΤ θεωρούσε υψηλά τα πλεονάσματα 3,5%

«Έχουμε επιμείνει στην ανάγκη για χαμηλότερα πλεονάσματα» τόνισε ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ. Στις 23 Σεπτεμβρίου κλιμάκιο του Ταμείου στην Αθήνα για την έκθεση στο πλαίσιο του άρθρου 4.

Τζ. Ράις: Ανέκαθεν το ΔΝΤ θεωρούσε υψηλά τα πλεονάσματα 3,5%

Ανέκαθεν υποστηρίζαμε ότι τα υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα επιβαρύνουν την ανάπτυξη δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος Τύπου του ΔΝΤ Τζέρι Ράις στην τακτική ενημέρωση των δημοσιογράφων.

«Πάντα λέγαμε ότι ο στόχος για πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% του ΑΕΠ είναι φιλόδοξος και επίμονα στο παρελθόν έχουμε τονίσει ότι οι υψηλοί στόχοι πλεονασμάτων εμποδίζουν την ανάπτυξη» δήλωσε απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με την ελληνική οικονομία και τους στόχους πρωτογενών πλεονασμάτων. «Έχουμε επιμείνει στην ανάγκη για χαμηλότερα πλεονάσματα» συμπλήρωσε τονίζοντας ευθύς αμέσως όμως ότι το σημαντικότερο τώρα είναι «η εφαρμογή αξιόπιστων πολιτικών με πρωτοβουλίες για υψηλότερη ανάπτυξη».

Αποστολή του ΔΝΤ θα βρίσκεται στην Αθήνα στις 23 Σεπτεμβρίου στο πλαίσιο της έκθεσης του Άρθρου 4 , με τον Τζέρι Ράις να επαναλαμβάνει ότι «όπως πολύ καλά γνωρίζετε δεν έχουμε πρόγραμμα χρηματοδότησης με την Ελλάδα» αλλά θα έχουμε μια στενή παρακολούθηση στις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v