Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Χατζηδάκης: Διαπραγμάτευση με Eldorado για δικαιώματα και θέσεις εργασίας

Σε εξέλιξη οι διαπραγματεύσεις με την εταιρεία για νέα σύμβαση, είπε στο Reuters ο υπουργός. Θέλουμε σύμβαση που θα διασφαλίσει περισσότερες θέσεις εργασίας και υψηλότερα δικαιώματα, δεν θα υπογράψουμε με κάθε κόστος, πρόσθεσε. Ενδείξεις ισχυρού ενδιαφέροντος για τη ΔΕΠΑ.

Χατζηδάκης: Διαπραγμάτευση με Eldorado για δικαιώματα και θέσεις εργασίας

Η Αθήνα βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με την Eldorado Gold, για να διασφαλίσει υψηλότερα δικαιώματα και περισσότερες θέσεις εργασίας από τα εξορυκτικά projects της εταιρείας στη Χαλκιδική, δήλωσε ο υπουργός Ενέργειας Κωστής Χατζηδάκης

«Θέλουμε να προχωρήσουμε με μια σύμβαση που, από τη μια, θα στέλνει ένα μήνυμα ότι η νέα κυβέρνηση είναι φιλική προς τις επιχειρήσεις και από την άλλη, θα διασφαλίσει περισσότερες θέσεις εργασίας, υψηλότερα δικαιώματα και ξεκάθαρη προστασία του περιβάλλοντος στην περιοχή, σε ευθυγράμμιση με τα ευρωπαϊκά πρότυπα», είπε στο Reuters ο κ. Χατζηδακης.

«Οι διαπραγματεύσεις λαμβάνουν χώρα τώρα. Είπαμε στην Eldorado ότι δεν επιθυμούμε να καθυστερήσουν οι συζητήσεις, αλλά αυτό θα εξαρτηθεί και από τις προτάσεις που θα παρουσιάσουν. Δεν μπορούμε να έλθουμε σε συμφωνία με κάθε κόστος», τόνισε ο υπουργός.

Παράλληλα, ο κ. Χατζηδάκης σημείωσε ότι υπάρχουν ενδείξεις ότι θα υπάρξει ισχυρό ενδιαφέρον για τη ΔΕΠΑ.

Οσον αφορά στη ΔΕΗ, τόνισε ότι το δημόσιο θα τακτοποιήσει τις οφειλές για τις Υπηρεσίες Κοινής Ωφέλειας, σημειώνοντας ότι «είναι περίπου 200 εκατ. ευρώ και θα πληρωθούν τους επόμενους μήνες».  

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v