Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Χατζηδάκης: Δεν υπάρχει λόγος πανικού από την αύξηση του πετρελαίου

Δεν υπάρχει ζήτημα αποσταθεροποίησης της αγοράς, είπε ο ΥΠΕΝ μετά από συνάντηση με τον ΣΕΒ με αφορμή τις εξελίξεις στη Σαουδική Αραβία. Κοινή επιτροπή για το ενεργειακό κόστος της βιομηχανίας συστήνει το Υπουργείο και ο Σύνδεσμος.

Χατζηδάκης: Δεν υπάρχει λόγος πανικού από την αύξηση του πετρελαίου

Καθησυχαστικός εμφανίζεται ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστής Χατζηδάκης με αφορμή τα τελευταία γεγονότα στη Σαουδική Αραβία και την αναστάτωση στις αγορές του πετρελαίου.

«Παρακολουθούμε τις εξελίξεις. Δεν υπάρχει λόγος πανικού ούτε ζήτημα αποσταθεροποίησης της αγοράς», δήλωσε ο κ. Χατζηδάκης μετά το τέλος προγραμματισμένης συνάντησης που είχε με τη διοίκηση του ΣΕΒ.

Στη διάρκεια της συνάντησης στο επίκεντρο ήταν τα θέματα του ενεργειακού κόστους της βιομηχανίας αλλά και της χωροθέτησης. Από τη μεριά του ΣΕΒ συμμετείχαν ο πρόεδρος Θεόδωρος Φέσσας και τα μέλη της διοίκησης του Συνδέσμου, Ευτύχης Βασιλάκης, Σπύρος Θεοδωρόπουλος, Αλέξανδρος Μακρίδης και Ευάγγελος Μυτιληναίος.

Οι δύο πλευρές συμφώνησαν στη σύσταση κοινής επιτροπής ΥΠΕΝ και ΣΕΒ για θέματα της βιομηχανίας με κυρίαρχο αυτό του ενεργειακού κόστους.

Ο Θεόδωρος Φέσσας μίλησε για θετικό κλίμα ως προς την πραγματοποίηση επενδύσεων: «Το 50% της οικονομίας είναι η ψυχολογία και το θεωρούμε ότι είναι θετική. Υπάρχουν δείγματα γραφής που βοηθούν την επιχειρηματικότητα», τόνισε ο πρόεδρος του ΣΕΒ, ο οποίος συμπλήρωσε πως «οι επιχειρήσεις είναι αυτές που δημιουργούν πλούτο και ο πλούτος διανέμεται ανάλογα με τις πολιτικές της εκάστοτε κυβέρνησης».

Ο Κωστής Χατζηδάκης τόνισε ότι στις συζητήσεις κυριάρχησαν «η απελευθέρωση και ο εκσυγχρονισμός της αγοράς ενέργειας, η επιτάχυνση των περιβαλλοντικών αδειοδοτήσεων, και η αντιμετώπιση με θετικό τρόπο του ζητήματος των χρήσεων γης». Ο ίδιος πρόσθεσε πως «συμφωνήσαμε με τον ΣΕΒ ότι προϋπόθεση για τον εκσυγχρονισμό της αγοράς ενέργειας είναι η διάσωση της ΔΕΗ». Έκανε λόγο μάλιστα για κομβικής σημασίας πολιτική.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v