Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Προβλήματα και στη Λέσβο από την κατάρρευση της Thomas Cook

Όπως αναφέρει η Ένωση τουριστικών, ταξιδιωτικών και ναυτικών πρακτόρων Λέσβου «από την πρώτη στιγμή η μέριμνα μας είναι η διαδικασία επιστροφής των εγκλωβισμένων τουριστών».

Προβλήματα και στη Λέσβο από την κατάρρευση της Thomas Cook

Περίπου 200 Αγγλοι τουρίστες που ήρθαν στη Λέσβο με την χρεοκοπημένη Thomas Cook, βρίσκονται σήμερα, σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Ένωσης τουριστικών, ταξιδιωτικών και ναυτικών πρακτόρων Λέσβου, Παναγιώτη Χαστζηκυριάκο, στο νησί αναμένοντες να τους γίνει γνωστό πώς θα επιστρέψουν στην πατρίδα τους. Σύμφωνα με ανακοίνωση της Ένωσης η χρεοκοπία της Thomas Cook «θα έχει σημαντικές επιπτώσεις τόσο στο ελληνικό όσο και στο λεσβιακό τουρισμό. Θα δημιουργήσει αρκετά προβλήματα στις λεσβιακές τουριστικές επιχειρήσεις που συνεργάζονταν με την Thomas cook διότι πλέον τίθεται θέμα πως θα πληρωθούν τουριστικά γραφεία και ξενοδοχεία, καθώς ο όμιλος δεν πλήρωνε παραδοσιακά άμεσα, οπότε αυτή τη στιγμή κάθε ξενοδόχος και τουριστικός πράκτορας έχει οφειλόμενα τουλάχιστον δυο μηνών».

Όπως αναφέρει η Ένωση τουριστικών, ταξιδιωτικών και ναυτικών πρακτόρων Λέσβου «από την πρώτη στιγμή η μέριμνα μας είναι η διαδικασία επιστροφής των εγκλωβισμένων τουριστών. Δημιουργείται ένα τεράστιο κενό με τις πτήσεις από προορισμούς που έφερνε η Thomas Cook στη Λέσβο. Πρέπει να έχουμε όλοι υπόψιν μας ότι από εδώ και πέρα αλλάζει όλο το τουριστικό σκηνικό στην Ευρώπη και στην Ελλάδα. Θα υπάρξουν ανακατατάξεις σε όλη την τουριστική αγορά, υπάρχουν φόβοι ότι σε κάποιους προορισμούς ίσως να μην καλυφτεί το κενό της Thomas Cook.

Πρέπει να γίνει από όλους κατανοητό ότι μέσα σε όλα τα προβλήματα που έχουμε στον Λεσβιακό Τουρισμό προστίθεται και αυτό της Thomas Cook, οι τουριστικές επιχειρήσεις του νησιού μας χρειάζονται άμεση στήριξη διότι αν δεν αντιδράσουμε άμεσα, από το 2020 και μετά ίσως να έχουμε κραδασμούς στον Λεσβιακό Τουρισμό».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v