Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ολοκληρώθηκε το πρώτο φόρουμ του Your Directors Club

Διευθυντικά στελέχη από όλους τους επιχειρηματικούς κλάδους και τομείς έδωσαν το «παρών» και παρακολούθησαν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τις ομιλίες των διακεκριμένων διοικητικών στελεχών της Accenture από την Ελλάδα και το εξωτερικό

Ολοκληρώθηκε το πρώτο φόρουμ του Your Directors Club

Mε απόλυτη επιτυχία στέφθηκε το 1ο ετήσιο Forum του Your Directors Club (YDC), με τίτλο «Future Ready: Intelligent Technology Meeting Human Ingenuity-Η έξυπνη τεχνολογία συναντά την ανθρώπινη ευρηματικότητα» που διοργανώθηκε στις 26 Σεπτεμβρίου 2019, σε συνεργασία με την Accenture, έναν από τους κορυφαίους παρόχους συμβουλευτικών υπηρεσιών σε όλο τον κόσμο.

Διευθυντικά στελέχη από όλους τους επιχειρηματικούς κλάδους και τομείς έδωσαν το «παρών» και παρακολούθησαν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τις ομιλίες των διακεκριμένων διοικητικών στελεχών της Accenture από την Ελλάδα και το εξωτερικό γύρω από τις σημαντικότερες τάσεις της τεχνολογίας του αύριο, τα μυστικά της επιχειρηματικής ευελιξίας και το DNA της μελλοντικής ηγεσίας.

H Γεωργία Καρτσάνη, Founder & CEO των Your Directors Club, CEO Clubs Greece και SARGIA Partners και διακεκριμένη Leadership Transformation Coach, καλωσόρισε το κοινό και υπογράμμισε τον ρόλο και τα μελλοντικά σχέδια του YDC, που είναι, μεταξύ άλλων, να παρέχει στα μέλη του μοναδικές δυνατότητες προσωπικής και επαγγελματικής ανάπτυξης μέσω της διάχυσης εξειδικευμένης γνώσης και της ανταλλαγής απόψεων και βέλτιστων πρακτικών «Tο YDC γεννήθηκε ως ανεξάρτητος και αυτοτελής οργανισμός υπό τη σκέπη του CEO Clubs Greece, τον περασμένο Μάρτιο, ενώ σήμερα αποτελεί το μόνο διακεκριμένο Club C-level στελεχών στην Ελλάδα» τόνισε η Γεωργία Καρτσάνη, υπογραμμίζοντας πως «Ιδρύθηκε με την ακράδαντη πίστη και εμπειρία από το CEO Clubs Greece ότι μαθαίνουμε γρηγορότερα και καλυτέρα μέσω της αλληλοδιδαχής με ισότιμους ομολόγους που μοιράζονται τις ίδιες αξίες και φιλοδοξίες με εμάς».

Επίσημο χαιρετισμό έκαναν και τα ιδρυτικά μέλη του YDC, που αποτελούνται από διακεκριμένα διοικητικά στελέχη, όπως: ο Δημήτρης Μιχόπουλος, Διευθύνων Σύμβουλος της Weber Shandwick, ο Γεώργιος Καρράς, Πρόεδρος και CEO της Φοβερά Προστασίας, ο Αναστάσιος Σπανίδης, CEO της Generation Y Group of Companies, καθώς και οι Diamond Partners του Club, Κωνσταντίνος Οικονόμου, CEO της Marine Tours και Gisele Urquia, Γενική Διευθύντρια της ALD Automotive.

Το συνέδριο άνοιξε ο Country Managing Director της Accenture Ελλάδας, Δρ. Κυριάκος Σαμπατακάκης, ο οποίος τόνισε ότι ο οργανισμός του ενστερνίζεται τις αρχές του YDC και την προσπάθειά του να δημιουργήσει έναν κύκλο εμπιστοσύνης για τα μέλη του. «Στην Accenture, θέλουμε να στηρίξουμε ενεργά τη νέα γενιά ηγετών και κυρίως τα στελέχη πρώτης γραμμής. Πρεσβεύουμε το νέο και έχουμε υποχρέωση να μεταλαμπαδεύσουμε τις γνώσεις και τη διεθνή εμπειρία που αποκομίζουμε από το παγκόσμιό μας δίκτυο», δήλωσε ο Managing Director της Accenture.

Στις πέντε τεχνολογικές τάσεις που θα ασκήσουν την εντονότερη επιρροή στο επιχειρηματικό περιβάλλον τα επόμενα χρόνια αναφέρθηκε ο Θάνος Μαλεβίτης, CMT Technology Strategy Managing Director της Accenture UK. Σύμφωνα με τον ίδιο, οι οργανισμοί οφείλουν να ενσωματώσουν άμεσα τις νέες τεχνολογίες για να καινοτομήσουν και να ξεχωρίσουν στο μέλλον, καθώς, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε «Η τεχνολογία έχει επιδράσει καταλυτικά στον τρόπο που εργαζόμαστε και ζούμε, σε κοινωνικό, μακρο-οικονομικό, ατομικό αλλά και κοινωνικό επίπεδο».

Για τα μυστικά της επιχειρηματικής ευλυγισίας μίλησε ο Γιώργης Κριτσωτάκις, Επικεφαλής Συμβουλευτικών Υπηρεσιών στους Τομείς Επικοινωνιών, Media & Τεχνολογίας. Οι εταιρείες που διακρίνονται για την επιχειρηματική τους ευλυγισία, μπορούν να διαχειρίζονται παράλληλα την ανάπτυξη, την κερδοφορία, τη βιωσιμότητα και την εμπιστοσύνη που απολαμβάνουν από τους εταίρους και τους συνεργάτες τους. Έτσι, μπορούν να διατηρούν τον πυρήνα των δραστηριοτήτων τους, μεγιστοποιώντας ταυτόχρονα τις επενδύσεις τους σε καινοτόμες εφαρμογές και τεχνολογίες και να ευθυγραμμίζουν ουσιαστικά τους διαθέσιμους πόρους τους με τους στόχους ανάπτυξής τους. Όπως σημείωσε στην παρουσίασή του «Όλοι οι επιχειρηματικοί κλάδοι έχουν πλέον επηρεαστεί από την ψηφιακή τεχνολογία, παρά τα διαφορετικά pivot points τους».

Βαρύνουσα σημασία στην ανοδική πορεία ενός οργανισμού, όμως, έχει το DNA της μελλοντικής ηγεσίας. Στο μέλλον μόνο εκείνοι οι ηγέτες που θα είναι σε θέση να ενεργούν με ταχύτητα και αυτοπεποίθηση θα είναι σε θέση να μετατρέπουν τις διαρκείς προκλήσεις σε ευκαιρίες. Το ποιες είναι αυτές οι νέες δεξιότητες που οι ηγετικές ομάδες των οργανισμών καλούνται να καλλιεργήσουν και να εξελίξουν παρέθεσε με την ομιλία του ο Στέφανο Τρομπέτα, Managing Director Accenture Strategy, Talent and Organisation ICEG Lead. «Σήμερα χρειαζόμαστε ηγέτες που να μπορούν να αλλάζουν με μεγαλύτερη ταχύτητα από αυτή με την οποία αλάζει το περιβάλλον γύρω τους» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Το YDC τελεί υπό την αιγίδα του CEO Clubs Greece. Founding Partners του Your Directors Club είναι οι εταιρείες Weber Shandwick, Generation Y, Φοβερά Προστασία και SPACES. Οι δράσεις του υποστηρίζονται από την ευγενική χορηγία των εταιρειών: Diamond Partners: Marine Tours, ALD Automotive, Printing Partner: Pressious Arvanitidis, Golden Partners: Semeli Estate, Nespresso, TNT και Coaching Partner: SARGIA Partners. Χορηγός Επικοινωνίας είναι η Boussias Communications. Χορηγοί του πρώτου Forum του Your Directors Club ήταν οι εταιρείες: Accenture: Content Partner και Cosmote E-Value: Event Partner.

Στόχος των ετήσιων Forum του Your Directors Club είναι η ενίσχυση των διακεκριμένων διευθυντικών στελεχών των ελληνικών και πολυεθνικών επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στη χώρα μας, ώστε να μπορούν να διαχειριστούν καλύτερα τον εαυτό τους σε περιβάλλοντα αυξημένων προκλήσεων, ενώ παράλληλα να είναι σε θέση να καθοδηγήσουν με επιτυχία τους ανθρώπους και τις εταιρείες τους σε περιόδους αλλαγών, αφήνοντας ένα σημαντικό αποτύπωμα στο επιχειρηματικό τους περιβάλλον.



ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v