Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Προχωράει το Cambas Project ύστερα από 13 χρόνια!

Ανοίγει ο δρόμος για τη σύνταξη του Προεδρικού Διατάγματος για την πολεοδόμηση των 315 στρεμμάτων της έκτασης. Θα περιλαμβάνει συγκρότημα με κτίρια γραφείων, ξενοδοχείο και καταστήματα.

Προχωράει το Cambas Project ύστερα από 13 χρόνια!

Έπειτα από δεκατρία χρόνια έγινε χθες ένα αποφασιστικό βήμα για την υλοποίηση της επένδυσης του ομίλου Ελλάκτωρ στο παλαιό οινοποιείο Καμπά στην Κάντζα Παλλήνης, ύψους περί τα 220 εκατ. ευρώ.

Το Κεντρικό Συµβούλιο Πολεοδοµικών Θεµάτων και Αµφισβητήσεων (ΚΕΣΥΠΟΘΑ), που συνεδρίασε υπό την προεδρία του Γενικού Γραμματέα Χωρικού Σχεδιασμού και Αστικού Περιβάλλοντος Ευθύμιου Μπακογιάννη, ενέκρινε την Πολεοδοµική Μελέτη της Περιοχής Οργανωµένης Ανάπτυξης Παραγωγικών Δραστηριοτήτων (ΠΟΑΠΔ) τριτογενούς τοµέα και επικύρσε τον καθορισμό ορίων γραμμών ρεμάτων. Έτσι ανοίγει ο δρόμος για τη σύνταξη του Προεδρικού Διατάγματος για την πολεοδόμηση των 315 στρεμμάτων του Cambas Project.

Το ΚΕΣΥΠΟΘΑ προχώρησε και στην προέγκριση του Ειδικού Χωρικού Σχεδίου για την επένδυση του ομίλου Βασιλάκη (που είχε εξαγοράσει πέντε ξενοδοχεία του ομίλου Γ. Σμπώκου) στην περιοχή Πλάκα της Ελούντας στην Κρήτη. Προεγκρίθηκε, επίσης, το Ειδικό Χωρικό Σχέδιο για τουριστική επένδυση στο Ακρωτήρι Σητείας.

Για το Cambas Project, η διοίκηση του ομίλου Eλλάκτωρ θα αρχίσει την αναζήτηση των κεφαλαίων που απαιτούνται για την προώθηση της επένδυσης, η οποία θα περιλαμβάνει συγκρότημα με κτίρια γραφείων υψηλών προδιαγραφών, ξενοδοχείο, χώρους αναψυχής, καταστήματα και πολιτιστικές χρήσεις όπως το μουσείο οινοποιίας ώστε να αναδεικνύεται η ιστορία του χώρου, κ.α. Ο σχεδιασμός της REDS, της θυγατρικής του ομίλου Eλλάκτωρ που ανήκει το ακίνητο του παλαιού οινοποιείου, προβλέπει γενικότερα την ανάδειξη των ιστορικών διατηρητέων κτιρίων εντός του κτήματος.

Από τη συνολική επιφάνεια των περίπου 133.000 τετραγωνικών μέτρων του συγκροτήματος, οι 53.000 τ.μ. θα είναι ανοικτοί χώροι, ενώ η δομήσιμη επιφάνεια αγγίζει τις 80.000 τ.μ. Τις τελευταίες εβδομάδες είχαν κυκλοφορήσει και φήμες περί ενδιαφέροντος αμερικανικού ομίλου, ώστε να μισθώσει τμήμα του συγκροτήματος γραφείων που πρόκειται να ενταχθεί στο Cambas Project.

Η ανακοίνωση της Reds 

Σήμερα η Reds ανακοίνωσε ότι «το Γραφείο Τύπου του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας εξέδωσε την 15η Οκτωβρίου 2019 Ανακοίνωση περί έκδοσης Απόφασης του Κεντρικού Συμβουλίου Πολεοδομικών Θεμάτων και Αμφισβητήσεων (ΚΕΣΥΠΟΘΑ), που αφορά «την Έγκριση Πολεοδομικής Μελέτης της Περιοχής Οργανωμένης Ανάπτυξης Παραγωγικών Δραστηριοτήτων (ΠΟΑΠΔ) τριτογενούς τομέα στη θέση Κάντζα Παλλήνης, με την επικύρωση καθορισμού οριογραμμών ρεμάτων.

Η απόφαση ακολουθεί τις αρχές της βιώσιμης ανάπτυξης και οργανωμένης δόμησης, οριοθετεί το πλαίσιο της πολεοδομικής ανάπτυξης της περιοχής, ενώ επιλύει μεταξύ των άλλων και το χρόνιο ζήτημα των ρεμάτων στην περιοχή. Η Πολεοδομική Μελέτη υπεβλήθη από την «ΚΑΝΤΖΑ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΑΕ» (Φορέας ίδρυσης & διαχείρισης της ΠΟΑΠΔ)».

Η ως άνω απόφαση σηματοδοτεί το πέρας των διαδικασιών για την έγκριση της πολεοδομικής μελέτης Περιοχής Οργανωμένης Ανάπτυξης Παραγωγικών Δραστηριοτήτων (ΠΟΑΠΔ) και αναμένεται η αποστολή του σχεδίου στο Συμβούλιο της Επικρατείας για τον έλεγχο, την έγκριση και δημοσίευση αυτού σε ΦΕΚ προκειμένου η Εταιρία να μπορεί να προχωρήσει στην υπολοποίηση της ανάπτυξης του «Cambas Project», με την έκδοση οικοδομικών αδειών», αναφέρει η εταιρία.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v