Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Την ερχόμενη Τρίτη συνεδριάζει το Κέντρο Περιβαλλοντικής Αδειοδότησης

Στο ΚΕΣΠΑ προεδρεύει ο γγ Φυσικού Περιβάλλοντος και Υδάτων, Κωνσταντίνος Αραβώσης, και μετέχουν εκπρόσωποι όλων των εμπλεκόμενων στις περιβαλλοντικές αδειοδοτήσεις υπουργείων.

Την ερχόμενη Τρίτη συνεδριάζει το Κέντρο Περιβαλλοντικής Αδειοδότησης

Το νέο Κεντρικό Συμβούλιο Περιβαλλοντικής Αδειοδότησης (ΚΕΣΠΑ), συγκροτήθηκε με απόφαση του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Κωστή Χατζηδάκη, και την Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2019 συγκαλείται στην πρώτη του συνεδρίαση, προκειμένου να διεκπεραιωθούν άμεσα όλες οι εκκρεμότητες.

Στο ΚΕΣΠΑ προεδρεύει ο γγ Φυσικού Περιβάλλοντος και Υδάτων, Κωνσταντίνος Αραβώσης, και μετέχουν εκπρόσωποι όλων των εμπλεκόμενων στις περιβαλλοντικές αδειοδοτήσεις υπουργείων: Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Πολιτισμού και Αθλητισμού, Υποδομών και Μεταφορών, του Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και Τουρισμού.

Υπενθυμίζεται ότι αρμοδιότητα του ΚΕΣΠΑ είναι παροχή γνώμης σε περίπτωση παράλειψης ή έκδοσης αντικρουόμενων γνωμοδοτήσεων από τις αρμόδιες υπηρεσίες ή επί οποιουδήποτε άλλου ζητήματος σχετικού με τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις έργων και δραστηριοτήτων (της υποκατηγορίας Α1) που ανακύπτει μετά το πέρας των διαδικασιών γνωμοδοτήσεων και δημόσιας διαβούλευσης.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του ΥΠΕΝ «το ΚΕΣΠΑ δεν είχε συγκληθεί για μεγάλο χρονικό διάστημα από την προηγούμενη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ με αποτέλεσμα να έχει συσσωρευτεί μεγάλος αριθμός φακέλων».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v