Τις επόμενες ημέρες ανοίγει η πλατφόρμα για το επίδομα θέρμανσης

Το επίδομα θα δοθεί εμπροσθοβαρός σε όλους τους δικαιούχους πριν τα τέλη του τρέχοντος έτους.

Τις επόμενες ημέρες ανοίγει η πλατφόρμα για το επίδομα θέρμανσης

Στο επίδομα θέρμανσης αναφέρθηκε μιλώντας στην Ολομέλεια ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, επισημαίνοντας πως η πλατφόρμα θα ανοίξει τις επόμενες ημέρας. Παράλληλα σημείωσε πως καταργείται το όριο της προηγούμενης κυβέρνησης και το ποσό που θα δοθεί φέτος φτάνει τα 68 εκατομμύρια ευρώ.

Για να προσθέσει "με τα 68 εκατομμύρια και μάλιστα μέσα στο 2019 η πλατφόρμα θα ανοίξει τις επόμενες ημέρες. Το επίδομα θα δοθεί εμπροσθοβαρώς σε όλους τους δικαιούχους πριν τα τέλη του τρέχοντος έτους. Θα είναι σημαντικά αυξημένο, αποτέλεσμα του πρόσθετου δημοσιονομικού χώρου που δημιουργήθηκε τους τελευταίους μήνες, και κατευθύνεται στην κοινωνία".

Συνέχισε λέγοντας πως "η επιδότηση αυξάνεται στο 50% επί του σχετικού κόστους που καταβάλλει ο δικαιούχος για τις αγορές μέχρι του ανωτέρου ύψους. Με αυτό τον τρόπο νοικοκυριά που δεν έχουν τη δυνατότητα να καταναλώσουν μεγάλες ποσότητες θα λάβουν πολύ υψηλότερο επίπεδο. Επιπροσθέτως προβλέπεται αύξηση 10% για κάθε εξαρτώμενο τέκνο για να γίνει το επίδομα πιο δίκαιο".

Κατερίνα Κοκκαλιάρη

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v