Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αραμπατζή: Στόχος μας η αναπτυξιακή προοπτική της ελληνικής σηροτροφίας

«Βασικό ζητούμενο για την επίτευξη της αναβίωσης της σηροτροφίας είναι η δημιουργία ενός ελκυστικού πλαισίου και η υιοθέτηση τακτικών που θα δώσουν τη δυνατότητα εξασφάλισης ικανοποιητικού εισοδήματος για τους παραγωγούς, ανεξάρτητα από τη χορήγηση κοινοτικών ή άλλων επιδοτήσεων» δήλωσε η κ. Αραμπατζή.

Αραμπατζή: Στόχος μας η αναπτυξιακή προοπτική της ελληνικής σηροτροφίας

Τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος της σηροτροφίας στη χώρας μας συζητήθηκε σε συνάντηση της υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Φωτεινή Αραμπατζή με τον καθηγητή Γεωργικής Ζωολογίας & Εντομολογίας και νυν διευθυντή του Εργαστηρίου Σηροτροφίας - Μελισσοκομίας ΓΠΑ, Γεώργιο Παπαδούλη και τον αναπληρωτή Καθηγητή Ζωολογίας του τμήματος Βιολογίας του ΕΚΠΑ, Σκαρλάτο Ντέντο.

«Βασικό ζητούμενο για την επίτευξη της αναβίωσης της σηροτροφίας είναι η δημιουργία ενός ελκυστικού πλαισίου και η υιοθέτηση τακτικών που θα δώσουν τη δυνατότητα εξασφάλισης ικανοποιητικού εισοδήματος για τους παραγωγούς, ανεξάρτητα από τη χορήγηση κοινοτικών ή άλλων επιδοτήσεων» δήλωσε η κ. Αραμπατζή και συμπλήρωσε «η εμπορική εκμετάλλευση των κουκουλιών, η αξιοποίηση τους και η παραγωγή ελληνικού μεταξιού πρέπει να είναι πλέον οι κύριοι στόχοι, καθώς ένα προϊόν χωρίς εμπορική αξία είναι καταδικασμένο να εξαφανιστεί».

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κατά τη διάρκεια της συνάντησης επισημάνθηκε μεταξύ άλλων πως για την ανάπτυξη του εν λόγω κλάδου, είναι αναγκαία η καταβολή των συνδεδεμένων ενισχύσεων με την προϋπόθεση παράδοσης και πώλησης των κουκουλιών σε επιχειρήσεις μεταποίησης καθώς και η οργάνωση των παραγωγών σε συλλογικότητες.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v