Ζαββός: Καθοριστική η συμβολή του σχεδίου Ηρακλής στη μείωση των NPLs

Έχει γίνει ένα πρώτο βήμα. Δεν τελειώνουμε εδώ. Ανοίγει η πορεία για τον εκσυγχρονισμό του ελληνικού τραπεζικού συστήματος, είπε ο υφυπουργός, επισημαίνοντας ότι αμέσως μετά την ψήφιση του σχεδίου «Ηρακλής» ακολουθεί η κατάθεση νομοσχεδίου για την κεφαλαιαγορά.

Ζαββός: Καθοριστική η συμβολή του σχεδίου Ηρακλής στη μείωση των NPLs

Την καθοριστική συμβολή του σχεδίου «Ηρακλής», στην προσπάθεια που καταβάλλουν οι ελληνικές τράπεζες για τη μείωση των μη εξυπηρετούμενων δανείων, τόνισε ο υφυπουργός Οικονομικών Γιώργος Ζαββός, μιλώντας στο συνέδριο του Ελληνο-Αμερικανικού Επιμελητηρίου.

Το σχέδιο «Ηρακλής» αποτελεί μια συστημική και καινοτόμα λύση, φιλική προς τους επενδυτές, που μπορεί να διευθετήσει ένα απόθεμα 30 δισ. ευρώ μη εξυπηρετούμενων δανείων μέσω κρατικών εγγυήσεων 12 δισ. ευρώ, χωρίς ωστόσο να επιβαρυνθεί ο Έλληνας φορολογούμενος και χωρίς καμία δημοσιονομική επίπτωση, τόνισε ο κ. Ζαββός.

Έχει γίνει ένα πρώτο βήμα. Δεν τελειώνουμε εδώ. Ανοίγει η πορεία για τον εκσυγχρονισμό του ελληνικού τραπεζικού συστήματος, είπε ο κ. Ζαββός, επισημαίνοντας ότι αμέσως μετά την ψήφιση του σχεδίου «Ηρακλής» ακολουθεί η κατάθεση νομοσχεδίου για την κεφαλαιαγορά.

Στο ίδιο πάνελ με τον κ. Ζαββό συμμετείχαν κορυφαία στελέχη του τραπεζικού συστήματος. Το κοινό συμπέρασμα των παρεμβάσεων των κ.κ. Γιώργου Ζανιά, πρόεδρου της Eurobank, Χρήστου Μεγάλου, διευθύνοντος συμβούλου της Τράπεζας Πειραιώς και Παύλου Μυλωνά, διευθύνοντος συμβούλου της Εθνικής Τράπεζας ήταν ότι η συμβολή του Σχεδίου «Ηρακλής» στη μείωση των κόκκινων δανείων θα είναι ουσιαστική.

Όπως τόνισαν τα κορυφαία στελέχη των συστημικών τραπεζών, θα δοθεί έτσι η δυνατότητα στις τράπεζες να επιστρέψουν στην κανονικότητα, δηλαδή στη χρηματοδότηση της πραγματικής οικονομίας. Σύμφωνα με τους ίδιους, το εγχώριο τραπεζικό σύστημα είναι έτοιμο να χρηματοδοτήσει κάθε βιώσιμο επιχειρηματικό σχέδιο. Τα επιτελικά στελέχη έδωσαν επίσης μεγάλη έμφαση στη νέα πρόκληση του ελληνικού τραπεζικού συστήματος, που είναι η ψηφιακή του μετάβαση, που θα το οδηγήσει στη νέα εποχή.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v