Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Απαλλαγή του πρώην δημάρχου Καλαμαριάς Χρ. Οικονομίδη

Το Δικαστικό Συμβούλιο αποφάσισε να μην γίνει κατηγορία εις βάρος του Χρ. Οικονομίδη για τον οποίο κλείνει αυτή η πολυετής δικαστική περιπέτεια, αφού και για την βασική υπόθεση, δηλαδή της φερόμενης ως κακοδιαχείρισης στην δημοτική επιχείρηση τελετών και αρωγής Καλαμαριάς είχε απαλλαγεί.

Απαλλαγή του πρώην δημάρχου Καλαμαριάς Χρ. Οικονομίδη

Το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης απάλλαξε με βούλευμα τον πρώην δήμαρχο Καλαμαριάς Χριστόδουλο Οικονομίδη από την κατηγορία της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες («ξέπλυμα βρόμικου χρήματος»), πράξη η οποία αφορούσε καταθέσεις που βρέθηκαν σε προσωπικούς του τραπεζικούς λογαριασμούς κατόπιν διερεύνησης υπόθεσης κακοδιαχείρισης σε δημοτική επιχείρηση της Καλαμαριάς.

Η υπόθεση αφορούσε καταθέσεις ύψους 600.000 ευρώ που είχαν χαρακτηριστεί αρχικά ως αδικαιολόγητες από τις διωκτικές αρχές και φερόταν να μην εμφανίζονται στις δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης («πόθεν έσχες»). Για το σκέλος του «πόθεν έσχες» ο επί 11 συναπτά έτη δήμαρχος Καλαμαριάς είχε παραπεμφθεί σε δίκη ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης, το οποίο τον απάλλαξε, δεχόμενο - μεταξύ άλλων - τον ισχυρισμό της υπεράσπισης ότι επρόκειτο για πλασματικό ποσό, απόρροια λογιστικού σφάλματος.

Την παραπάνω απόφαση επικαλείται τώρα στο σκεπτικό του το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης που κλήθηκε να εξετάσει το σκέλος που συνδέεται με την κατηγορία της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές πράξεις. Εκτός απ' αυτό όμως το υπ' αριθμόν 1559/2019 απαλλακτικό βούλευμα κάνει λόγο για έλλειψη δόλου ως προς την τέλεσης της υπό διερεύνησης πράξης, ενώ οι δικαστές δέχονται, επιπλέον, ότι τα πραγματικά ποσά των καταθέσεων υπερκαλύπτονται από τα διαθέσιμα δηλωθέντα εισοδήματα.

Υπό αυτές τις συνθήκες το Δικαστικό Συμβούλιο αποφάσισε να μην γίνει κατηγορία εις βάρος του Χρ. Οικονομίδη για τον οποίο κλείνει αυτή η πολυετής δικαστική περιπέτεια, αφού και για την βασική υπόθεση, δηλαδή της φερόμενης ως κακοδιαχείρισης στην δημοτική επιχείρηση τελετών και αρωγής Καλαμαριάς είχε απαλλαγεί.

«Χρειάστηκαν πέντε χρόνια δικαστικών αγώνων για να αποδειχθεί η αθωότητά μου. Ευτυχώς οι αποφάσεις της Δικαιοσύνης προσπέρασαν την στενοχώρια μου, τα προβλήματα υγείας που μου δημιούργησαν και το μίσος που απέκτησα. Αξιολύπητοι είναι οι διώκτες μου που με ψεύδη και ανακρίβειες με ταλαιπώρησαν τόσα χρόνια. Δυστυχώς επιβεβαιώθηκε ο Πλάτων που είπε ότι δεν υπάρχει ασφαλέστερος τρόπος να αποκτήσεις εχθρούς από το να ασχοληθείς με την πολιτική» δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ μετά τη δημοσίευση του απαλλακτικού βουλεύματος ο κ. Οικονομίδης.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v