Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Tι παζαρεύουν ΕΛΠΕ και Edison για τη ΔΕΠΑ Εμπορίας

Ώρα αποφάσεων για τους δύο μετόχους της Elpedison ως προς την κοινή διεκδίκηση της δημόσιας επιχείρησης. Οι θέσεις των δύο εταίρων για το μετοχικό σχήμα που θα συμμετάσχει στον διαγωνισμό.

Tι παζαρεύουν ΕΛΠΕ και Edison για τη ΔΕΠΑ Εμπορίας

Στο προσεχές διάστημα αναμένονται οι αποφάσεις των Ελληνικών Πετρελαίων και της ιταλικής Edison σχετικά με το αν θα κατέλθουν σε κοινό σχήμα για τη διεκδίκηση του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών της ΔΕΠΑ Εμπορίας.

Κι ενώ το ΤΑΙΠΕΔ, όπως έγραψε το Euro2day.gr, προγραμματίζει την προκήρυξη του διαγωνισμού προς το τέλος αυτής της εβδομάδας ή το αργότερο στις αρχές της επόμενης, οι δύο εταίροι της εταιρείας παραγωγής και προμήθειας ηλεκτρικού ρεύματος και φυσικού αερίου Elpedison φέρονται ακόμη να μην έχουν λάβει την τελική απόφαση.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Euro2day.gr, οι δύο συνέταιροι (ελέγχουν εξ ημισείας την Elpedison μετά την αποχώρηση της ΕΛΛΑΚΤΩΡ) έχουν προχωρήσει σε πρώτες συζητήσεις αλλά παρέπεμψαν την τελική έκβασή τους σε άμεσο χρονικό διάστημα. Πηγές θέλουν, όπως είχε γράψει και η στήλη «Χαμαιλέων», οι δύο επιχειρήσεις αν κι εταίροι στην Elpedison να μην έχουν συμφωνήσει.

Οι ίδιοι κύκλοι σημειώνουν ότι μεταξύ των εταίρων υπάρχουν διαφορετικές θέσεις τόσο ως προς τη μετοχική σχέση για τη διεκδίκηση της ΔΕΠΑ Εμπορίας όσο και ως προς το νέο εταιρικό σχήμα στην περίπτωση που αποκτήσουν την πωλούμενη επιχείρηση φυσικού αερίου.

Ένα από τα οξύμωρα γεγονότα που πρόκειται να συμβεί, σε ενδεχόμενο που ΕΛ.ΠΕ και Edison κατέβουν χωριστά και ένας εξ αυτών αποκτήσει τη ΔΕΠΑ Εμπορίας, να ανταγωνίζεται την Elpedison, δηλαδή τον ίδιο του τον εαυτό… Και αυτό το στοιχείο, όπως αναφέρουν πληροφορίες, είναι κάτι που δεν αποκλείεται να φέρει πιο κοντά τις εξελίξεις.

Πάντως, πηγές που συνομίλησαν με το Euro2day.gr εξέφρασαν την αισιοδοξία τους για την επίτευξη συμβιβασμού, που θα επιτρέψει την από κοινού διεκδίκηση της δημόσιας επιχείρησης φυσικού αερίου. Τα ίδια πρόσωπα διέψευσαν με κατηγορηματικό τρόπο την πρόκληση ρήξης στην Elpedison με αφορμή τη ΔΕΠΑ Εμπορίας, δεδομένο ότι το σχήμα με αυτούς τους εταίρους λειτουργεί αποδοτικά.

Χρήστος Κολώνας [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v