Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Γ. Βρούτσης: Πόροι 5,6 δισ. με προτεραιότητα τη στήριξη γυναικών και νέων

Ψηφίζεται σήμερα το νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας για το επίδομα γέννας. Πυρά του υπουργού Εργασίας στον ΣΥΡΙΖΑ, με το επιχείρημα πως «ξαναθυμήθηκε τον παλαιό εαυτό του».

Γ. Βρούτσης: Πόροι 5,6 δισ. με προτεραιότητα τη στήριξη γυναικών και νέων

Η ένταξη περισσότερων γυναικών στην αγορά εργασίας και η ενίσχυση των δεξιοτήτων των νέων αποτελούν τις κεντρικές προτεραιότητες του υπουργείου Εργασίας το επόμενο διάστημα. Μάλιστα ο αρμόδιος υπουργός Γιάννης Βρούτσης επεσήμανε πως σε αυτή την κατεύθυνση θα αξιοποιηθούν τα επόμενα χρόνια πόροι 5,6 δισεκατομμυρίων ευρώ από το ευρωπαϊκό κοινωνικό ταμείο.

Μιλώντας στην Ολομέλεια, ο υπουργός Εργασίας αναφέρθηκε στο επίδομα γέννας -ύψους 2.000 ευρώ- σημειώνοντας πως “μια προεκλογική δέσμευση γίνεται πράξη”. Οπως είπε “ακούστηκαν ανακρίβειες από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ. Κανείς δεν είπε πως με αυτή τη συμβολική κίνηση λύνουμε το δημογραφικό”, ωστόσο “με λύπη μου βλέπω πως ο ΣΥΡΙΖΑ ενώ λέει πως θα ψηφίσει το μέτρο, το συνοδεύει με αστερίσκους”.

Συνέχισε τα πυρά στην αξιωματική αντιπολίτευση λέγοντας “μη γυρίσετε στον παλαιό, δημαγωγικό ΣΥΡΙΖΑ” και επεσήμανε πως “ούτε ένα ευρώ δεν μειώθηκε από το κοινωνικό κράτος”. Για να προσθέσει “ξαναθυμηθήκατε τον ψεύτικο ΣΥΡΙΖΑ, που ερχόταν εδώ και έλεγε παραμύθια”.

Τέλος, ο υπουργός σημείωσε πως για δεκαετίες είχε χτιστεί ένα κοινωνικό κράτος άναρχα, λέγοντας πως το διάστημα 2012-2014 η Νέα Δημοκρατία με το ΠΑΣΟΚ στη συγκυβέρνηση πήρε σειρά μέτρων μεταξύ των οποίων ήταν το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v