Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εκδήλωση ΣΒΕ για την εταιρική διακυβέρνηση

Είχε ως κεντρικό ομιλητή τον Στίλπωνα Νέστορα, Διευθύνοντα Σύμβουλο της Nestor Advisors Ltd, Corporate Governance Consutants.

Εκδήλωση ΣΒΕ για την εταιρική διακυβέρνηση

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η ενημερωτική εκδήλωση με θέμα «Εταιρική Διακυβέρνηση και Βιώσιμη Ανάπτυξη: Σύγχρονες Τάσεις και Βέλτιστες Πρακτικές», που συνδιοργάνωσαν ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Ελλάδος και το Χρηματιστήριο Αθηνών, την Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου 2020, στα γραφεία του Χρηματιστηρίου Αθηνών στη Θεσσαλονίκη.

Η εκδήλωση είχε ως κεντρικό ομιλητή τον Στίλπωνα Νέστορα, Διευθύνοντα Σύμβουλο της Nestor Advisors Ltd, Corporate Governance Consutants, ο οποίος αναφέρθηκε στις σύγχρονες τάσεις στην εταιρική διακυβέρνηση και τη σημασία τους για τις ελληνικές επιχειρήσεις. Ο κ. Νέστωρ παρουσίασε τη διεθνή τάση αύξησης του αριθμού των ανεξάρτητων και μη εκτελεστικών μελών των Διοικητικών Συμβουλίων και επισήμανε ότι κατά τη γνώμη του τα Διοικητικά Συμβούλια θα πρέπει να έχουν αρκετά εκτελεστικά μέλη ώστε να διασφαλίζεται η εκτελεστική ικανότητα της επιχείρησης και η ισορροπία μεταξύ γνώσης, ανεξαρτησίας και δύναμης.

Ο κ. Νέστωρ ολοκλήρωσε την παρουσίασή του αναφερόμενες στα EFG (Environmental, Social, Governance) κριτήρια και στην αυξανόμενη σημασία τους για τη χρηματοδότηση των επιχειρήσεων.

Στον χαιρετισμό του ο Αθανάσιος Σαββάκης, Πρόεδρος του Συνδέσμου Βιομηχανιών Ελλάδος (ΣΒΕ) αναφέρθηκε στον ιδιαίτερα σημαντικό θεσμό του αποτελεσματικού αλλά ανεξάρτητου διοικητικού συμβουλίου. Επισήμανε ότι η εμπειρία έχει δείξει πως όταν το διοικητικό συμβούλιο απαρτίζεται από αξιόλογους ανθρώπους και υλοποιεί με αίσθημα ευθύνης τότε λειτουργεί ως πηγή ανταγωνιστικού πλεονεκτήματος για την επιχείρηση. Έτσι, η επιχείρηση αποκτά κύρος και αξιοπιστία, και, κυρίως, της δίνεται η δυνατότητα να προσελκύσει επενδυτικά κεφάλαια, να αναπτύξει νέες επιχειρηματικές δραστηριότητες και να ανοίξει νέες αγορές.

Οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν από την Νατάσα Στάμου, Β’ Αντιπρόεδρο της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς για το θεσμικό πλαίσιο της Εταιρικής Διακυβέρνησης Εισηγμένων Εταιρειών διαχρονικά, από την εμπειρία του παρελθόντος στην προοπτική του μέλλοντος. Ακολούθησε ομιλία της Ξένιας Καζόλη, Μέλους του ΕΣΕΔ (Ελληνικού Συμβουλίου Εταιρικής Διακυβέρνησης), Συνιδρύτρια του Corporate Governance Hub, η οποία αναφέρθηκε στις προκλήσεις της Εταιρικής Διακυβέρνησης στις οικογενειακές επιχειρήσεις και στη συνέχεια μίλησε η Τάνια Μπιζούμη, Σύμβουλος του ATHEX Group για την ενσωμάτωση των θεμάτων ESG και τις διεθνείς βέλτιστες πρακτικές.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε από τον Σωκράτη Λαζαρίδη, Διευθύνοντα Σύμβουλο του Χρηματιστηρίου Αθηνών, ο οποίος αναφέρθηκε στα συμπεράσματα ενώ οι συμμετέχοντες ομιλητές δέχθηκαν ερωτήσεις από τους παρευρισκόμενους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v