Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σεντένο: Δεν υπάρχει ανάγκη αποφάσεων σήμερα για τους δημοσιονομικούς κανόνες

Προσωρινό αναμένει τον αντίκτυπο στην οικονομία από τον κορωνοϊό ο υπουργός Οικονομικών της Πορτογαλίας. Μακρά η ατζέντα των θεμάτων της συνεδρίασης του Eurogroup.

Σεντένο: Δεν υπάρχει ανάγκη αποφάσεων σήμερα για τους δημοσιονομικούς κανόνες

Στο Eurogroup θα συζητηθούν οι προτάσεις της Κομισιόν για τους δημοσιονομικούς κανόνες, σημείωσε ο Βλάντις Ντομπρόβσκις προσερχόμενος στη συνεδρίαση, λέγοντας ότι αναμένεται η αντίδραση των υπουργών Οικονομικών στο πακέτο.

Από την πλευρά του, ο επικεφαλής του οργάνου Μάριο Σεντένο σημείωσε ότι υπάρχει μακρά λίστα θεμάτων. Σε ό,τι αφορά τους δημοσιονομικούς κανόνες, τόνισε ότι δεν υπάρχει ανάγκη να ληφθεί απόφαση σήμερα.
Ο Πορτογάλος υπουργός Οικονομικών συμπλήρωσε ότι θα γίνει συζήτηση για την πορεία της οικονομίας στη βάση των χειμερινών προβλέψεων της Κομισιόν, που ανακοινώθηκαν την προηγούμενη εβδομάδα.

Το Eurogroup θα συνεδριάσει αργότερα και με τη συμμετοχή των χωρών που δεν είναι στη ζώνη του ευρώ, με βασικό αντικείμενο τον προϋπολογισμό. Η οικονομία είναι ισχυρή. Συζητούμε για τον προϋπολογισμό όντας σε πολύ καλύτερη κατάσταση απ’ ό,τι στον προηγούμενο, ήταν το σχόλιο.

Ερωτηθείς για τον κορωνοϊό, αρκέστηκε να πει ότι παρακολουθείται η κατάσταση και ότι η κρίση αναμένεται να έχει προσωρινό αντίκτυπο.

Ο επίτροπος Πάολο Τζεντιλόνι, προσερχόμενος στο Eurogroup, σημείωσε ότι είναι σημαντικό τα κράτη-μέλη να συζητήσουν την πιθανότητα επιπλέον συμμετοχής στον νέο προϋπολογισμό και ότι η Κομισιόν είναι ενεργή στην προσπάθεια να διευκολύνει αυτή τη διαδικασία.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v