Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τροπολογία του ΣΥΡΙΖΑ στο ν/σ για την ίση μεταχείριση των ασφαλισμένων

Η τροπολογία προβλέπει το δικαίωμα καταβολής εθνικής σύνταξης στους δικαιούχους εφόσον διαμένουν μόνιμα και νόμιμα στην Ελλάδα για τουλάχιστον 15 έτη και εφόσον συμπληρώνουν το προβλεπόμενο όριο ηλικίας καταβολής της σύνταξης.

Με πρωτοβουλία της Tομεάρχου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης του ΣΥΡΙΖΑ Έφης Αχτσιόγλου και την υπογραφή 54 Βουλευτών, κατατέθηκε τροπολογία –προσθήκη στο σχέδιο νόμου του υπουργείου Εργασίας και
Κοινωνικών υποθέσεων «Ασφαλιστική μεταρρύθμιση και ψηφιακός μετασχηματισμός Εθνικού Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (e-Ε.Φ.Κ.Α.)», για την ίση μεταχείριση των ασφαλισμένων που έχουν καταβάλλει το ίδιο ύψος εισφορών.

Η τροπολογία προβλέπει το δικαίωμα καταβολής εθνικής σύνταξης στους δικαιούχους εφόσον διαμένουν μόνιμα και νόμιμα στην Ελλάδα για τουλάχιστον δεκαπέντε (15) έτη και εφόσον συμπληρώνουν το προβλεπόμενο όριο ηλικίας καταβολής της σύνταξης. Η παρέμβαση αυτή τροποποιεί το σχετικό νόμο που προέβλεπε περικοπή τμήματος της Εθνικής Σύνταξης κατά 1/40 για κάθε χρόνο που υπολείπεται των σαράντα (40) ετών διαμονής στην Ελλάδα.

*Ολόκληρη η Τροπολογία του ΣΥΡΙΖΑ, δημοσιεύεται στη δεξιά στήλη "Συνοδευτικό Υλικό".

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v