Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Δύσπιστη η κοινή γνώμη για το νέο ασφαλιστικό

Μικρό καλάθι κρατούν οι πολίτες για το νέο ασφαλιστικό νόμο, σύμφωνα με τα όσα καταγράφει πανελλαδική έρευνα της Opinion που έγινε για λογαριασμό του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών. Τι πιστεύουν οι περισσότεροι.

Δύσπιστη η κοινή γνώμη για το νέο ασφαλιστικό

Τη σαφή δυσπιστία της κοινής γνώμης για το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο αποτυπώνει δημοσκόπηση της εταιρεία Opinion, η οποία παρουσιάστηκε σήμερα σε συνέντευξη Τύπου του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών.

Ειδικότερα σύμφωνα με τα ευρήματα της έρευνας που συμπεριέλαβε 1002 νοικοκυριά από όλη την ελληνική επικράτεια:

  • Το 18,4% των ερωτηθέντων θεωρεί πως ο νέος νόμος βαδίζει "προς το καλύτερο" και το 30,2% θεωρεί ότι πάει "προς το χειρότερο", ενώ "δεν διαφοροποιεί ιδιαίτερα την κατάσταση" απάντησε το 33,8%.
  • Ο νέος νόμος σε σχέση με το νόμο Κατρούγκαλου είναι κατά το 29,5% των ερωτηθέντων "χειρότερος" κατά το 23,3% "καλύτερος" και κατά το 24,6% των ερωτηθέντων "περίπου ο ίδιος".
  • Σε ό,τι αφορά εάν ο νέος νόμος προσφέρει "ασφάλεια" οι απαντήσεις ήταν 24,6% "ναι και μάλλον ναι", 52,9% "όχι και μάλλον όχι".
  • Στο ερώτημα εάν "διορθώνονται οι αδικίες των προηγούμενων νόμων" το 22,9% απαντά "ναι και μάλλον ναι" και το 49,4% "όχι και μάλλον όχι".
  • Στο ερώτημα εάν ο νέος νομός "εξασφαλίζει αξιοπρεπείς συντάξεις", το 19,3% απαντά "ναι και μάλλον ναι" και το 61,3% "όχι και μάλλον όχι".
  • Σχετικά με το εάν "οι προβλεπόμενες παροχές στην υγεία είναι ικανοποιητικές", με βάση τον νέο νόμο, μόνο το 21,9% απαντά "ναι" και το 67,4% "όχι".
  • Τέλος, οι περισσότεροι ερωτηθέντες περιμένουν για το μέλλον, αύξηση του ύψους των εισφορών και των ορίων συνταξιοδότησης, καθώς και μείωση του ύψους των συντάξεων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v