Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τραπεζοϋπάλληλοι: Τι αλλάζει για τη μεταφορά σε Intrum, FPS και Cepal

Η τροπολογία για ΛΕΠΕΤΕ προβλέπει ότι όσοι τραπεζοϋπάλληλοι μεταφέρθηκαν ή θα μεταφερθούν σε εταιρείες διαχείρισης μπορούν να διατηρήσουν το status-quo για παροχές υγειονομικής περίθαλψης σε είδος και χρήμα. Τι ισχύει για τους ασφαλισμένους σε ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ.

Τραπεζοϋπάλληλοι: Τι αλλάζει για τη μεταφορά σε Intrum, FPS και Cepal

Τη δυνατότητα σε τραπεζοϋπαλλήλους, οι οποίοι αποδέχθηκαν ή θα αποδεχθούν τη μεταφορά τους από τις Διευθύνσεις Καθυστερήσεων των τραπεζών σε εταιρείες διαχείρισης απαιτήσεων από δάνεια και πιστώσεις, να διατηρήσουν το status-quo για παροχές υγειονομικής περίθαλψης σε είδος και σε χρήμα δίνει η τροπολογία για τον ΛΕΠΕΤΕ.

Συγκεκριμένα το δεύτερο άρθρο της τροπολογίας επιτρέπει στο προσωπικό που απασχολείται ή θα απασχοληθεί στις εταιρείες διαχείρισης και προέρχεται από Διευθύνσεις καθυστερήσεων των οικείων ελληνικών τραπεζών, να παραμείνει ασφαλισμένο, είτε στο ΤΕΥΤΕΚΩ ( Ταμείο Ασφάλισης Υπαλλήλων Τραπεζών και Επιχειρήσεων Κοινής Ωφέλειας), είτε στο πρώην ΙΚΑ-ΤΕΑΜ. Πρόκειται για ταμεία που εντάχθηκαν στο e-ΕΦΚΑ.

Η επιλογή συνέχισης υπαγωγής στην ασφάλιση, είτε των πρώην τομέων του ΤΑΥΤΕΚΩ, είτε του τέως ΙΚΑ-ΤΕΑΜ, γίνεται κατόπιν αίτησης του ενδιαφερόμενου εντός μήνα από τη δημοσίευση της παρούσας διάταξης ή εντός μήνα από την έναρξη της απασχόλησής του σε εταιρεία διαχείρισης απαιτήσεων από δάνεια και πιστώσεις.

Με την προτεινόμενη διάταση προβλέπεται, επίσης, ότι τα ανωτέρω αναλογικά ισχύουν και για όσους τραπεζοϋπαλλήλους ασφαλίζονται στο Ταμείο Αλληλοβοήθειας Προσωπικού Ιονικής και Λαικής Τράπεζας και Άλλων Τραπεζών (ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ).

Σημειώνεται ότι ήδη έχουν μεταφερθεί στην Intrum Hellas οι περισσότεροι από τους εργαζομένους στο τμήμα διαχείρισης προβληματικών δανείων της Τράπεζας Πειραιώς, ενώ μέσα στις επόμενες ημέρες θα μεταφερθούν στην FPS, οι εργαζόμενοι του αντίστοιχου τομέα της Eurobank.

Μέσα στους επόμενους μήνες προβλέπεται να μεταφερθούν και περίπου 800 τραπεζοϋπάλληλοι της Alpha Bank στην Cepal.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v