Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Citigroup: Τι φέρνει η βοήθεια της ΕΚΤ στην Ελλάδα

Οι τράπεζες και η περαιτέρω βοήθεια στην εγχώρια κατάσταση ρευστότητας, η οποία παρέμεινε ακόμα αρκετά φτωχή ακόμη και πριν από την κρίση του COVID-19, παρά την ανάκαμψη της οικονομίας την τελευταία διετία.

Citigroup: Τι φέρνει η βοήθεια της ΕΚΤ στην Ελλάδα


Η ΕΚΤ θα αποδέχεται τα ελληνικά περιουσιακά στοιχεία ως εξασφάλιση, επισημαίνει η Citigroup. Στο πλαίσιο της χθεσινής απόφασης για χαλάρωση των κανόνων εξασφάλισης, η ΕΚΤ αποφάσισε να δεχθεί ομόλογα του Ελληνικού Δημοσίου που εξακολουθούν να είναι διαβαθμισμένα χαμηλότερα από την επενδυτική βαθμίδα ως εξασφάλιση στις πράξεις αναχρηματοδότησης.

Η απόφαση αναμένεται να δώσει στις ελληνικές τράπεζες πρόσθετη ρευστότητα ύψους 15 δισ. ευρώ ανέφεραν τα μέσα μαζικής ενημέρωσης. Η ΕΚΤ τον περασμένο μήνα αποφάσισε να συμπεριλάβει ελληνικά ομόλογα στο τελευταίο πρόγραμμα αγοράς PEPP.

Το σχόλιο της Citigroup είναι ότι η προοδευτική ένταξη της Ελλάδας στα μέτρα νομισματικής χαλάρωσης της ΕΚΤ θα δώσει περαιτέρω βοήθεια στην εγχώρια κατάσταση ρευστότητας, η οποία παρέμεινε ακόμα αρκετά φτωχή ακόμη και πριν από την κρίση του COVID-19, παρά την ανάκαμψη της οικονομίας την τελευταία διετία.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v