Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Βρούτσης: Θα σεβαστούμε την απόφαση ΣτΕ για τα αναδρομικά συνταξιούχων

Η δημοσιονομική δυνατότητα λόγω κορωνοϊού έχει δυσκολέψει, τονίζει. Η όποια καταβολή των χρημάτων θα γίνει βάσει των οικονομικών δυνατοτήτων της χώρας. Πληροφορίες ότι το ΣτΕ ανέτρεψε προηγούμενη απόφαση και δίνει αναδρομικά μόνο σε όσους άσκησαν αγωγές.

Βρούτσης: Θα σεβαστούμε την απόφαση ΣτΕ για τα αναδρομικά συνταξιούχων

Η κυβέρνηση θα σεβαστεί απόλυτα τις δικαστικές αποφάσεις, δήλωσε στο κανάλι του ΣΚΑΪ ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, αναφερόμενος στην απόφαση που θα λάβει το Συμβούλιο της Επικρατείας για τα αναδρομικά των συνταξιούχων. 

Ο κ. Βρούτσης σημείωσε ότι η δημοσιονομική δυνατότητα λόγω κορωνοϊού έχει δυσκολέψει και τόνισε ότι η όποια καταβολή των χρημάτων θα γίνει βάσει των οικονομικών δυνατοτήτων της χώρας.

Ο υπουργός ανέφερε ότι πρώτα πρέπει να περιμένουμε την απόφαση του δικαστηρίου -που αναμένεται μέσα στο καλοκαίρι- για να ξεκαθαριστεί αν θα αφορά το σύνολο των συνταξιούχων ή μόνο αυτούς που προσέφυγαν δικαστικά.

Να σημειωθεί ότι όπως έγγραψε το «Βήμα», το Ανώτατο Ακυρωτικό, σε πρόσφατη διάσκεψη, ανέτρεψε την προηγούμενη απόφασή του (2287/2015 ΟλΣτΕ) που είχε επιδικάσει αναδρομικά πολλών ετών στους συνταξιούχους και επιδίκασε αναδρομικά 11 μηνών (Ιούνιος 2015 - Μάιος 2016) μόνο σε όσους έχουν ασκήσει αγωγή.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v