Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

«Ουρές» στις θεωρητικές εξετάσεις για διπλώματα οδήγησης

Μεγάλη η αναμονή των υποψήφιων οδηγών, ανάγκη να αυξηθούν οι διενεργούμενες θεωρητικές εξετάσεις. Τι ειπώθηκε στη συνάντηση του Περιφερειάρχη Αττικής με τη διοίκηση του ΕΕΑ.

«Ουρές» στις θεωρητικές εξετάσεις για διπλώματα οδήγησης

Ο Πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών κ. Γιάννης Χατζηθεοδοσίου και ο Α’ Αντιπρόεδρος κ. Νίκος Γρέντζελος πραγματοποίησαν συνάντηση με τον Περιφερειάρχη Αττικής κ. Γιώργο Πατούλη, την Τετάρτη 27/5/2020.

Βασικό θέμα της συνεργασίας μεταξύ Ε.Ε.Α. και Περιφέρειας Αττικής, το πρόβλημα με τις θεωρητικές εξετάσεις των υποψήφιων οδηγών λόγω της εφαρμογής των περιοριστικών όρων για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού. Πρόεδρος και Αντιπρόεδρος του Ε.Ε.Α. ενημέρωσαν τον Περιφερειάρχη Αττικής και ζήτησαν τον προγραμματισμό για θεωρητικές εξετάσεις περισσότερων υποψήφιων οδηγών, καθώς λόγω των νέων μέτρων εξετάζεται μικρός αριθμός και προκαλείται καθυστέρηση στη διαδικασία απόκτησης διπλώματος οδήγησης.

Όπως επισήμανε ο κ. Γρέντζελος, είναι ανάγκη να αυξηθούν οι επιτροπές των δοκιμασιών προσόντων και συμπεριφοράς αλλά και το πλήθος των διενεργούμενων θεωρητικών εξετάσεων σε ημερήσια βάση (αίθουσες) με στόχο να περιοριστεί το φαινόμενο της μεγάλης αναμονής των υποψήφιων οδηγών.

Ο κ. Πατούλης αναγνώρισε το πρόβλημα και δεσμεύτηκε ότι θα δώσει λύση άμεσα, αυξάνοντας τις ώρες που θα συμμετέχουν οι υπάλληλοι της Περιφέρειας Αττικής στις επιτροπές θεωρητικής εξέτασης εντός της υπερωριακής τους απασχόλησης και το πλήθος των διενεργούμενων θεωρητικών εξετάσεων σε ημερήσια βάση, προκειμένου να ομαλοποιηθεί η διαδικασία.

«Προτεραιότητα μας είναι η καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών, πάντα με γνώμονα τη διασφάλιση της διαφάνειας και της αρτιότητας της διαδικασίας των εξετάσεων» υπογράμμισε ο κ. Πατούλης.

Σύμφωνα με τον Α΄ Αντιπρόεδρο του Ε.Ε.Α. κ. Νίκο Γρέντζελο, ανάλογες δράσεις πρέπει να ληφθούν και από άλλες Περιφέρειες της χώρας, όπου διαπιστώνονται ανάλογα προβλήματα.

Η στενή συνεργασία μεταξύ Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών και Περιφέρειας Αττικής αναμένεται να επεκταθεί και σε άλλους κρίσιμους τομείς στήριξης της επιχειρηματικότητας. Συγκεκριμένα συζητήθηκε η πρωτοβουλία του Ε.Ε.Α. μέσω της οποίας μπορεί να δοθεί η δυνατότητα δημιουργίας e-shop σε επιχειρήσεις και συμφωνήθηκε Επιμελητήριο και Περιφέρεια να εργαστούν από κοινού ώστε να έχουν την ευκαιρία της χρήσης των νέων ψηφιακών «εργαλείων» περισσότερες επιχειρήσεις της Αττικής.

«Το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών θα συνεχίζει να στηρίζει επιχειρήσεις και επαγγελματίες και ειδικά αυτή την κρίσιμη περίοδο λόγω των αρνητικών συνεπειών της πανδημίας, απαιτείται η συνεργασία όλων μας ώστε να ¨θωρακίσουμε¨ το επιχειρείν απέναντι στην επερχόμενη ύφεση», τόνισε ο Πρόεδρος του Ε.Ε.Α. κ. Γιάννης Χατζηθεοδοσίου.

Τέλος, στο πλαίσιο των συνεργειών, συμφωνήθηκε Ε.Ε.Α. και Περιφέρεια Αττικής να διανείμουν μάσκες και αντισηπτικά σε επιχειρήσεις της Αττικής ως μία ακόμα δράση προστασίας της δημόσιας υγείας και της στήριξης των επιχειρήσεων.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v