«Μπόνους» στις τράπεζες που θα μοιράσουν περισσότερα δάνεια

Θα τιμωρήσουμε τις τράπεζες που πηγαίνουν αργά στο πρόγραμμα της Αναπτυξιακής Τράπεζας που προσφέρει δάνεια με εγγύηση δημοσίου διαμηνύει ο υπουργός. «Τα εργαλεία τα φτιάξαμε για να πάνε λεφτά στις επιχειρήσεις».

«Μπόνους» στις τράπεζες που θα μοιράσουν περισσότερα δάνεια

“Την άλλη εβδομάδα ξεκινάει το μεγάλο εγγυοδοτικό που θα φτάσει σε δάνεια ως τα 7 δισεκατομμύρια και βλέπουμε” σημείωσε ο υπουργός Ανάπτυξης Αδ. Γεωργιάδης μιλώντας στη Βουλή. Τόνισε δε πως “αν χρειαστεί επιπλέον, θα το αυξήσουμε”.

Μιλώντας στην Ολομέλεια σημείωσε πως “θα παρακολουθήσουμε τις πρώτες 30 μέρες πως οι τράπεζες δίνουν τα χρήματα. Η κάθε τράπεζα έχει αιτηθεί και μέσω της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας υπογράφουμε συμβόλαια μαζί της για το τμήμα που δικαιούται από τις εγγυήσεις”.

Ωστόσο επεσήμανε πως “αν μετά τις 30 ημέρες δούμε ότι κάποιες τράπεζες μένουν πάρα πολύ πίσω και κάποιες άλλες τράπεζες τρέχουν πάρα πολύ, θα επιβραβεύσουμε με ανακατανομή των πόρων αυτές που τρέχουν και θα τιμωρήσουμε αυτές που πηγαίνουν αργά και ας χάσουν λεφτά αν δεν κάνουν καλά τη δουλειά τους”. Μάλιστα σημείωσε πως “τα εργαλεία τα φτιάχνουμε για να πάνε τα χρήματα στις επιχειρήσεις και να ζήσουν. Αυτή είναι η πολιτική μας απόφαση”

Απαντώντας σε προηγούμενη παρέμβαση του Ανδρέα Λοβέρδου από το Κίνημα Αλλαγής σημείωσε πως "το παρατηρητήριο ρευστότητας που φτιάχνεται στο υπουργείο Οικονομικών και στο υπουργείο Ανάπτυξης μέσω της Γενικής Γραμματείας Ιδιωτικού Χρέους και στην Τράπεζα της Ελλάδος και σε συνεργασία μεταξύ των δύο- φτιάχνονται δύο οργανισμοί γιατί είναι ανεξάρτητη η Τράπεζα της Ελλάδος- γίνεται ακριβώς για να βλέπουμε που πηγαίνουν τα χρήματα τα οποία δίνουμε".

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v