Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ξεκινούν μέσα Ιουνίου οι εργασίες κατεδάφισης στο Ελληνικό

Από τις εργασίες κατεδάφισης εξαιρούνται τα διατηρητέα κτίρια και συγκεκριμένα τα τρία υπόστεγα της αεροπορίας, το κτίριο Σαάρινεν -δηλαδή ο τερματικός σταθμός του πρώην ανατολικού αεροδρομίου- και το αγγλικό υπόστεγο, γνωστό ως «παγόδα».

Ξεκινούν μέσα Ιουνίου οι εργασίες κατεδάφισης στο Ελληνικό

Μέχρι τις 15-16 Ιουνίου αναμένεται να ξεκινήσουν οι εργασίες κατεδάφισης των πρώτων από τα περίπου 450 κτίρια που βρίσκονται εντός του Ελληνικού, μετά και την έκδοση της σχετικής διαπιστωτικής πράξης από το Αυτοτελές Γραφείο Ελληνικού της Γενικής Γραμματείας Φορολογικής Πολιτικής και Δημόσιας Περιουσίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται η υπογραφή σύμβασης μεταξύ της Lamda Development και της Intrakat, ενώ ήδη γίνονται εργασίες περίφραξης των εργοταξίων.

Όπως είναι γνωστό, από τις εργασίες κατεδάφισης εξαιρούνται τα διατηρητέα κτίρια και συγκεκριμένα τα τρία υπόστεγα της αεροπορίας, το κτίριο Σαάρινεν -δηλαδή ο τερματικός σταθμός του πρώην ανατολικού αεροδρομίου- και το αγγλικό υπόστεγο, γνωστό ως «παγόδα». Στον κατάλογο των κτιρίων που δεν θα κατεδαφιστούν περιλαμβάνεται και κτίριο στη δυτική πλευρά του οικοπέδου, περίπου απέναντι από το κτίριο της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, το οποίο στέγαζε τμήμα της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ).

Της κατεδάφισης εξαιρούνται οι εγκαταστάσεις της ΕΥΔΑΠ, της ΔEH, του τραμ και του μετρό, οι ναΐσκοι Αγίου Κοσμά και Δαμιανού, Αγίας Παρασκευής και Αγίας Τριάδας, οι ολυμπιακές εγκαταστάσεις μπέιζμπολ και κανόε-καγιάκ, καθώς και άλλα κτίρια της ΥΠΑ.

Οσοι παρακολουθούν την υπόθεση Ελληνικό αισιοδοξούν πως μέχρι το τέλος του καλοκαιριού θα έχει ξεμπλέξει και ο διαγωνισμός για την παραχώρηση άδειας καζίνο. Στον διαγωνισμό έχει μείνει ένας υποψήφιος, η κοινοπραξία της αμερικανικής Mohegan με τον όμιλο ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ. Όμως η επίσης αμερικανική Hard Rock, που αποκλείστηκε, έχει προχωρήσει σε νέα προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ).

Ο διαγωνισμός, που προωθείται από την Επιτροπή Παιγνίων (ΕΕΕΠ), μπορεί να προχωρήσει στο επόμενο στάδιο με το άνοιγμα της τεχνικής προσφοράς, αλλά για να πέσουν οι υπογραφές πρέπει να κλείσει το θέμα των δικαστικών προσφυγών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v