Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κατατέθηκε η τροπολογία για τις αλλαγές στη Συν-Εργασία

Αναλαμβάνεται από τον κρατικό προϋπολογισμό, για το χρονικό διάστημα από 15.6.2020 έως 31.7.2020, η καταβολή κατά ποσοστό 60% των εργοδοτικών εισφορών που αντιστοιχούν στον χρόνο κατά τον οποίο οι εργαζόμενοι δεν απασχολούνται.

Κατατέθηκε η τροπολογία για τις αλλαγές στη Συν-Εργασία

Κατατέθηκε στη Βουλή η τροπολογία στην οποία ορίζεται ότι το κράτος θα επιδοτήσει το 60% των εργοδοτικών εισφορών για εργαζόμενους που εντάσσονται σε καθεστώς ημιαπασχόλησης.

Με την υπόψη τροπολογία, συμπληρώνεται το άρθρο 31 του ν.4690/2020 αναφορικά με την εφαρμογή του μηχανισμού ενίσχυσης της απασχόλησης «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ». Συγκεκριμένα, αναλαμβάνεται από τον κρατικό προϋπολογισμό, αντί από τις επιχειρήσεις-εργοδότες, κατ’ εξαίρεση για το χρονικό διάστημα από 15.6.2020 έως 31.7.2020, η καταβολή κατά ποσοστό 60%, των εργοδοτικών ασφαλιστικών εισφορών που αντιστοιχούν στον χρόνο κατά τον οποίο οι εργαζόμενοι δεν απασχολούνται.

Όπως σημειώνεται στην Εκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, από τις προτεινόμενες διατάξεις προκαλείται δαπάνη σε βάρος του κρατικού προϋπολογισμού, ύψους 192 εκατ. ευρώ περίπου, από την καταβολή για το ανωτέρω χρονικό διάστημα και κατά ποσοστό 60% των εργοδοτικών ασφαλιστικών εισφορών εργαζομένων των οποίων οι επιχειρήσεις-εργοδότες έχουν ενταχθεί στον μηχανισμό.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v