Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Δέσμευση των Ελλήνων εφοπλιστών στις ΗΠΑ για τη Βενεζουέλα

Ο πρόεδρος της Ενωσης συναντήθηκε με τον Αμερικανό Πρέσβη στην Ελλάδα. Οι δύο πλευρές επανέλαβαν τις διαχρονικά στενές σχέσεις μεταξύ Ελλάδας και ΗΠΑ στις θαλάσσιες μεταφορές. Στρατηγικός εταίρος η ελληνική ναυτιλία. Τι είπαν για τις κυρώσεις.

Δέσμευση των Ελλήνων εφοπλιστών στις ΗΠΑ για τη Βενεζουέλα

«Η Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών είναι προσηλωμένη στην τήρηση των περιοριστικών μέτρων των ΗΠΑ και θα συνεχίσει να συνιστά στα μέλη της να απέχουν από επιχειρηματικές δραστηριότητες με τη Βενεζουέλα έως ότου υπάρξει αλλαγή των συνθηκών».

Αυτό τόνισε ο πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών Θεόδωρος Βενιάμης μετά από συνάντηση που είχε τη Δευτέρα 15/6/2020 με τον Αμερικανό Πρέσβη στην Ελλάδα, κ. Τζέφρι Πάϊατ, στην πρεσβευτική κατοικία και στον απόηχο των κυρώσεων που πρόσφατα επεβλήθησαν από την αμερικανική κυβέρνηση εναντίον πλοίων ελληνόκτητων συμφερόντων.

Οι δύο πλευρές επανέλαβαν τις διαχρονικά στενές σχέσεις μεταξύ Ελλάδας και ΗΠΑ στον τομέα των θαλασσίων μεταφορών, όπου η ναυτιλία των Ελλήνων αποτελεί στρατηγικό εταίρο για τη μεταφορά του εισαγωγικού και εξαγωγικού εμπορίου των ΗΠΑ, προσφέροντας αξιόπιστες και υψηλού επιπέδου θαλάσσιες μεταφορικές υπηρεσίες.

Επίσης, επαναβεβαίωσαν τη δεδηλωμένη αμοιβαία επιθυμία για διατήρηση των σχέσεων αυτών και σφυρηλάτηση ακόμη δυνατότερων.

Ο πρόεδρος της ΕΕΕ δήλωσε απερίφραστα ότι η ΕΕΕ στο πλαίσιο του θεσμικού της ρόλου διοχετεύει ανελλιπώς στα μέλη της πληροφορίες για την επιβολή κυρώσεων τόσο από τις ΗΠΑ όσο και από τα Ηνωμένα Έθνη κατά συγκεκριμένων χωρών, καλώντας τα να επιδεικνύουν τη δέουσα επιμέλεια για την εφαρμογή όλων των σχετικών οδηγιών.

Από την πλευρά του ο Αμερικανός πρέσβης τόνισε ότι οι ΗΠΑ είναι αποφασισμένες να εφαρμόσουν αυστηρά τις οδηγίες τους σχετικά με την Βενεζουέλα και εξέφρασε την πεποίθησή του ότι οι υποθέσεις στις οποίες εμπλέκονται πλοία ελληνικών συμφερόντων θα έχουν αίσια έκβαση ύστερα και από τις πρόσφατες δηλώσεις των σχετικών εταιρειών για παύση κάθε εμπορικής δραστηριότητας με τη Βενεζουέλα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v