Handelsblatt: Απάνθρωπη η προσφυγική συμφωνία με την Αγκυρα

«Με χρήματα οι κρίσεις αυτές μετατίθενται στην καλύτερη περίπτωση στο μέλλον. Όμως δεν επιλύονται. Το πρόβλημα δεν το έχει η Άγκυρα, αλλά η ΕΕ, η οποία χρειάζεται επειγόντως μια νέα πολιτική ασύλου», τονίζει η γερμανική εφημερίδα.

Handelsblatt: Απάνθρωπη η προσφυγική συμφωνία με την Αγκυρα

«Για μια ακόμα φορά η Τουρκία θα λάβει χρήματα για να συγκρατήσει τις προσφυγικές ροές πριν χτυπήσουν την πόρτα της ΕΕ. Ένα ακόμα πλήγμα στην ανθρωπιά», σχολιάζει ο ανταποκριτής της Handelsblatt Οζάν Ντεμιρκάν από τη Κων/πολη με τίτλο «Απάνθρωπη πολιτική»: «Η νοοτροπία ‘πληρώνω για να γλυτώσω’ δεν βοηθά».

Οπως αναφέρει, «οι κρίσεις δεν απομακρύνονται από την Ευρώπη. Το αντίθετο συμβαίνει. Με χρήματα οι κρίσεις αυτές μετατίθενται στην καλύτερη περίπτωση στο μέλλον. Όμως δεν επιλύονται. Το πρόβλημα δεν το έχει η Άγκυρα, αλλά η ΕΕ, η οποία χρειάζεται επειγόντως μια νέα πολιτική ασύλου, ώστε να μπορεί να διαχειριστεί προσφυγικές ροές αντί να παρακολουθεί άπραγη υπερπλήρεις βάρκες και να τις αφήνει στη συνέχεια στην Ελλάδα και την Ιταλία.

Εδώ θα βοηθούσαν προγράμματα στήριξης στις χώρες προέλευσης και όχι εμβάσματα σε φύλακες προσφύγων. Η Άγκυρα έχει τη νοοτροπία ‘κάνουμε κάτι μόνο αν έχουμε ανταλλάγματα’. Είναι επομένως ζήτημα χρόνου έως ότου η τουρκική κυβέρνηση αρχίσει και πάλι να ζητά κάτι καινούργιο».

Πηγή: Deutsche Welle

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v