Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Με barcode και αλγόριθμο τα τεστ στους εισερχόμενους τουρίστες

Στοιχεία όπως η προέλευση και η ηλικία θα λαμβάνονται υπόψη για να καθοριστεί ποιοι από τους επισκέπτες της χώρας μας θα κάνουν τεστ για κορωνοϊό. Σύστημα τεχνητής νοημοσύνης θα αξιολογεί τα στοιχεία.

Με barcode και αλγόριθμο τα τεστ στους εισερχόμενους τουρίστες

Τη μέγιστη δυνατή προφύλαξη από τον κορωνοϊό επιδιώκει η χώρα μας, λίγο πριν την έναρξη της τουριστικής σεζόν, μέσω της άφιξης τουριστών από τρίτες χώρες στα αεροδρόμια όλης της χώρας από την 1η Ιουλίου.

Τα τεστ στους ταξιδιώτες που θα φτάσουν στην Ελλάδα θα είναι πλέον στοχευμένα και όχι δειγματοληπτικά και η επιλογή των προς έλεγχο ατόμων θα γίνεται μέσω «έξυπνων» barcode με αλγόριθμο που θα μπορεί να καθορίζει τους «κόκκινους» και «πράσινους» επιβάτες.

Οπως σημειώνει ο ΣΚΑΪ, οι ταξιδιώτες θα συμπληρώνουν μια φόρμα εντοπισμού επιβατών 48 ώρες πριν από το check in στη χώρα μας και στη συνέχεια θα παραλαμβάνουν το barcode που τους αντιστοιχεί. Τα στοιχεία της φόρμας εντοπισμού θα «διαβάζει» το ειδικό λογισμικό. Το barcode θα περιλαμβάνει τον τόπο διαμονής του επιβάτη και τη χώρα προέλευσης, τυχόν ενδιάμεσους σταθμούς που έκανε, το κατάλυμα που θα μείνει στην Ελλάδα.

Στο ίδιο σύστημα τεχνητής νοημοσύνης θα υπάρχουν τα επιδημιολογικά φορτία ανά περιοχή, τα ξενοδοχεία καραντίνας, ο αριθμός των κλινών Covid-19 ανά νοσοκομείο και ανά περιφέρεια, οι αεροπορικές πτήσεις που φτάνουν καθώς και τα στοιχεία επιτήρησης των ατόμων που βρίσκονται σε καραντίνα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το εν λόγω σύστημα καθορίζει και τον αριθμό των τεστ που θα γίνονται ανά αεροδρόμιο. Όπως έχει γίνει γνωστό, στη Ρόδο θα γίνονται 605 τεστ, στη Σάμο 50, στα Χανιά 275 και στο Ηράκλειο 825.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v