Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μηταράκης: Ανάγκη για υποχρεωτικό μηχανισμό αλληλεγγύης στην Ευρώπη

«Η ευρωπαϊκή αλληλεγγύη πρέπει να έχει, πλέον, ουσιαστικό αντίκτυπο πάνω στη διαχείριση της μεταναστευτικής κρίσης», ανέφερε χαρακτηριστικά Νότης Μηταράκης.

Μηταράκης: Ανάγκη για υποχρεωτικό μηχανισμό αλληλεγγύης στην Ευρώπη

Ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, κ. Νότης Μηταράκης, πραγματοποίησε, σήμερα, συνάντηση με την Πρέσβη του Βελγίου στην Ελλάδα, κ. Françoise Gustin, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.

Ο κ. Μηταράκης υπογράμμισε ότι η χώρα μας ακολουθεί αυστηρή πολιτική για την καταπολέμηση των δικτύων λαθροδιακινητών. Επιπλέον, στάθηκε στην ανάγκη ολοκλήρωσης του νέου ευρωπαϊκού Συμφώνου Μετανάστευσης και Ασύλου και παρουσίασε τις ελληνικές θέσεις στην επικείμενη διαπραγμάτευση. «Πρώτον, η δημιουργία ενός υποχρεωτικού μηχανισμού αλληλεγγύης στην Ευρώπη. Δεύτερον, η θέσπιση μιας ευρωπαϊκής πολιτικής επιστροφών. Τρίτον, η δημιουργία ενός μηχανισμού αντιμετώπισης έκτακτων κρίσεων. Τέλος, η αναγνώριση της έννοιας της «ανωτέρας βίας», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Η ευρωπαϊκή αλληλεγγύη πρέπει να έχει, πλέον, ουσιαστικό αντίκτυπο πάνω στη διαχείριση της μεταναστευτικής κρίσης», κατέληξε χαρακτηριστικά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v