Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Παρέμβαση Μίχαλου στα ευρωεπιμελητήρια για την Αγία Σοφία

Ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ ζητά άμεση και αυστηρή αντίδραση των επιχειρηματικών θεσμών για την απόφαση της Αγκυρας.

Παρέμβαση Μίχαλου στα ευρωεπιμελητήρια για την Αγία Σοφία

Την άμεση και αυστηρή αντίδραση των Ευρωπαϊκών επιχειρηματικών θεσμών για την προκλητική απόφαση της Τουρκίας να μετατρέψει την Αγία Σοφία στην Κωνσταντινούπολη από μουσείο σε τζαμί, ζήτησε με επιστολή του προς την διοίκηση των Ευρωεπιμελητηρίων, ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας και του ΕΒΕΑ κ. Κωνσταντίνος Μίχαλος.

Στην επιστολή του ο κ. Μίχαλος τονίζει ότι τα Ευρωεπιμελητήρια θα πρέπει να καταδείξουν τη σαφή βούληση τους να μην ανεχθούν μια τέτοια ενέργεια που προσβάλλει την διεθνή κοινότητα, τους Παγκόσμιους και Ευρωπαϊκούς θεσμούς και κυρίως την Χριστιανοσύνη όλου του κόσμου, καλώντας την κυβέρνηση της Τουρκίας να αναθεωρήσει και να σταματήσει κάθε ενέργεια μετατροπής της Αγίας Σοφίας από μουσείο σε τζαμί.

Στο πλαίσιο, αυτό ο πρόεδρος της ΚΕΕ και του ΕΒΕΑ, καλεί τη διοίκηση των Ευρωεπιμελητρίων να ενημερώσει τον πρόεδρο των Τουρκικών Επιμελητηρίων και αντιπρόεδρο των Ευρωεπιμελητηρίων κ. Ριφάτ Χισαρτσικλίογλου ότι τα Ευρωπαϊκά Επιμελητήρια δεν προτίθενται να αποδεχτούν τέτοιες ενέργειες χωρίς κυρώσεις, προτείνοντας μάλιστα οι εκπρόσωποι των ευρωπαίων επιχειρηματιών να πρωτοστατήσουν με παρεμβάσεις τους προς τα ευρωπαϊκά όργανα, για την λήψη αυστηρών μέτρων προς την Τουρκία, που να φθάσουν ακόμη και στο εμπάργκο.

Μάλιστα, ο κ. Μίχαλος, τονίζει στην επιστολή του προς τα Ευρωεπιμελητήρια ότι η απόφαση της Άγκυρας να μετατρέψει την Αγία Σοφία σε τζαμί δεν μπορεί να γίνει ανεκτή από την Χριστιανοσύνη, καλώντας τους ευρωπαίους επιχειρηματίες να αντιδράσουν καθώς όπως επισημαίνει καμία επιχειρηματική πρακτική δεν μπορεί να την δικαιολογήσει και να απομειώσει τον «πολεμικό» χαρακτήρα της συγκεκριμένης ενέργειας.

Τέλος, ο πρόεδρος της ΚΕΕ και του ΕΒΕΑ κ. Κωνσταντίνος Μίχαλος καλεί τα Ευρωεπιμελητήρια να μην ξεχνούν και όλες τις άλλες προκλητικές ενέργειες της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο και το Αιγαίο, καθώς και το ρόλο που παίζει στις αυξημένες ροές μεταναστών προς την Ελλάδα, δημιουργώντας έτσι ένα αποσταθεροποιητικό κλίμα στην περιοχή, που πέραν όλων των άλλων, έχει αρνητικό αντίκτυπο και στην οικονομία.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v