Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΓΣΕΒΕΕ: Να δοθούν γρήγορα οι αποζημιώσεις στην Εύβοια

Η έκτακτη στήριξη πρέπει να αφορά όλες τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις που επλήγησαν στην Εύβοια κι όχι μόνον εκείνες που αδυνατούν να συνεχίσουν την δραστηριότητά τους.

ΓΣΕΒΕΕ: Να δοθούν γρήγορα οι αποζημιώσεις στην Εύβοια

Τη βαθιά της οδύνη και τα θερμά συλλυπητήρια της εκφράζει η ΓΣΕΒΕΕ για την απώλεια οκτώ συνανθρώπων μας στην Εύβοια μετά τα ακραία καιρικά φαινόμενα και τις φυσικές καταστροφές που ακολούθησαν την Κυριακή και Δευτέρα 9 και 10 Αυγούστου 2020.

Η ΓΣΕΒΕΕ επισημαίνει την ανάγκη έγκαιρης και αποτελεσματικής ενεργοποίησης όλων των μηχανισμών που διαθέτει η ελληνική δημόσια διοίκηση ώστε να αμβλύνονται, στο μέτρο πάντα του δυνατού, οι κοινωνικές επιπτώσεις. Η συχνότητα με την οποία εμφανίζονται ανάλογα φαινόμενα, λόγω κλιματικής αλλαγής, επιβάλλουν την δημιουργία μόνιμων μηχανισμών που θα εργάζονται ώστε οι φυσικές καταστροφές να έχουν το μικρότερο δυνατό αποτύπωμα στις ανθρώπινες ζωές, τις δημόσιες υποδομές και τις περιουσίες.

Με αφορμή τις ζημιές που έχουν εντοπιστεί ως τώρα σε 2.500 σπίτια και τις σοβαρότατες ζημιές που έχουν παρατηρηθεί σε χιλιάδες επιχειρήσεις και καλλιέργειες επισημαίνουμε τη σημασία της αποζημίωσης όλων των πληγέντων στο ακέραιο. Η έκτακτη στήριξη πρέπει να αφορά όλες τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις που επλήγησαν στην Εύβοια κι όχι μόνον εκείνες που αδυνατούν να συνεχίσουν την δραστηριότητά τους, όπως γράφτηκε.

Ο περιορισμός της οικονομικής δραστηριότητας το προηγούμενο διάστημα λόγω της πανδημίας, η καθίζηση των τουριστικών εσόδων στη συνέχεια και η ευρύτερη ανασφάλεια δεν επιτρέπουν στις μικρομεσαίες να επωμιστούν ένα ακόμη κόστος. Το οποίο μάλιστα δεν προέρχεται από δική τους αμέλεια…

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v