Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΜέΡΑ 25: Εξαιρετικά ζοφερό προδιαγράφεται το οικονομικό μέλλον

Το ΜέΡΑ 25 κατηγορεί την κυβέρνηση ότι πρέπει να αποφασίσει αν υπάρχει τελικά ή όχι ενδεχόμενο για νέο lockdown, γιατί, όπως αναφέρει, «φαίνεται πως ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δεν συνεννοείται με τον υφυπουργό Υγείας.

ΜέΡΑ 25: Εξαιρετικά ζοφερό προδιαγράφεται το οικονομικό μέλλον

"Το οικονομικό μέλλον προδιαγράφεται δυστυχώς εξαιρετικά ζοφερό όσο κι αυτή η κυβέρνηση εμμένει στα ίδια μνημονιακά αδιέξοδα", τονίζει σε δήλωσή του, ο εκπρόσωπος του ΜέΡΑ 25, Μιχάλης Κριθαρίδης, αναφερόμενος στην πορεία της οικονομίας.

Ο κ. Κριθαρίδης αναφέρει ότι στα 11 περίπου δισ. ευρώ ανέρχεται η τρύπα του κρατικού Προϋπολογισμού, ενώ η κυβέρνηση δηλώνει αισιόδοξη και οι Βρυξέλλες ετοιμάζονται για επαναφορά των δημοσιονομικών στόχων από το β' εξάμηνο του 2021. Την ίδια στιγμή, προσθέτει, ο γνωστός τροικανός κ. Ρέγκλινγκ κάνει λόγο για "δημοσιονομικό μάζεμα" της χώρας μετά τον κορονοϊό και η κυβέρνηση πανηγυρίζει για τις ισχνές-προσωρινές παρεμβάσεις της ύψους 10 δισ., όπως η ίδια ισχυρίζεται. Δηλαδή, ωστόσο, σημειώνει ο κ. Κριθαρίδης αυτά είναι όσα θα λάβει και συνολικά περίπου η χώρα μας από το περιβόητο Ταμείο Ανάκαμψης της Ε.Ε. τα επόμενα χρόνια. Ο εκπρόσωπος του ΜέΡΑ25 τονίζει πως στον αντίποδα βρίσκονται τα όσα παρουσίασε χθες από τη Θεσσαλονίκη, ο Γιάνης Βαρουφάκης, δηλαδή το όραμα το κόμματος «για μια Ελλάδα που θα αποδεσμευτεί από τη μέγγενη της λιτότητας μέσω ενός τρισδιάστατου αναπτυξιακού σχεδίου, με μια πράσινη και τεχνολογικά προηγμένη παραγωγική ανασυγκρότηση».

Σε άλλη ανακοίνωσή του, το ΜέΡΑ 25 κατηγορεί την κυβέρνηση ότι πρέπει να αποφασίσει αν υπάρχει τελικά ή όχι ενδεχόμενο για νέο lockdown, γιατί, όπως αναφέρει, «φαίνεται πως ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δεν συνεννοείται με τον υφυπουργό Υγείας. Προφανώς οι αστοχίες διαδέχονται η μια την άλλη από την κυβέρνηση των άριστων, όπως και οι εξυπηρετήσεις των ημετέρων φυσικά».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v